Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ainavu dārgumi – izstādēs un internetā

Ainavu dārgumi – izstādēs un internetā
Foto: Egons Zīverts
12.03.2018 07:00

"Kurzemes Vārds"

Elektroniskās krātuves “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt” izveides pirmajā posmā noslēgusies tās papildināšana. Par Kurzemes 10 ainavu dārgumiem Latvijas iedzīvotāji iesūtījuši 252 fotoattēlus, ap 40 stāstus, kā arī dalījušies ar saitēm uz publikācijām interneta vidē, informācijā par grāmatām, brošūrām, informatīvajiem stendiem, muzeju krājumiem un citiem avotiem, stāsta aktivitātes koordinatore Kurzemes plānošanas reģionā Indra Murziņa.

Kurzemē mazāk ziņu iesniegts par Jūrkalni un Talsiem. Taču krātuves papildināšanai Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) “grib pavilkt svītru”, stāsta I. Murziņa, jo visi iesniegtie materiāli ir jāpārbauda un jārediģē. Iesūtītā informācija glabāsies un būs katram interesentam apskatāma Latvijas Nacionālās bibliotēkas interneta vietnē “Zudusī Latvija”. Tā kopumā ir papildināta ar iepriekš nepublicētiem 918 fotoattēliem un daudziem personīgiem atmiņu stāstiem, nostāstiem un leģendām. 

LNB notiek arī iesniegto materiālu sagatavošana izstādēm. Līdz vasaras beigām tiks izveidoti izstāžu stendi, kas būs apskatāmi katrā reģionā. Kurzemē reģionālo izstādi vispirms plānots parādīt Kuldīgā septembra beigās vai oktobra sākumā.

Latvijas 50 ainavu dārgumu sarakstā Kurzemē ir Liepājas ostas promenādes un Ziemeļu mola un fortu ainava Karostā, Papes Ķoņu ciema un seno zvejniekciemu ainavas, Jūrkalnes stāvkrasts, Kolka, Usmas ezers, Popes muiža, skats no Sabiles Vīna kalna, Kuldīgas un Talsu vecpilsētas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz