Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ilzes Kungas īsfilmas – baudāmas kā vīns

Ilzes Kungas īsfilmas – baudāmas kā vīns
13.12.2010 07:03

Atslēgvārdi

Trešdienas vakarā teju visi viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē novietotie daudzie krēsli bija aizņemti.

Un kā nu ne, ja “Promenādes kinoklubs” piedāvāja noskatīties Ilzes Kungas piecu gadu laikā radītās īsfilmas, no kurām divās redzami Liepājas teātra iemīļotie aktieri – Egons Dombrovskis un Leons Leščinskis, kurš pasākumu bija pagodinājis ar savu klātbūtni.  

Pirms nodzisa gaisma un pirms īsfilmu “Randevu” (2004), “Priežu bērni (2005), “Spirāle” (2007) un “Gaismas zīmes” (2010) noskatīšanās skatītāji varēja salīdzināt, kā režisore profesionālā ziņā ir augusi, Ilze Kunga īsumā iepazīstināja ar sevi, sakot, ka viņa nāk no Skrundas un ka viņu vada vēlme atbalstīt savējos. Viņa to dara, uzaicinot filmēties sava reģiona aktierus, kā E. Dombrovski “Gaismas zīmēs” un L. Leščinski “Priežu bērnos”. No Kurzemes nāk arī stāsta “Gaismas zīmes” autors, pēc kura motīviem tapusi viņas jaunākā filma, respektīvi, Ēriks Kūlis.

Ē. Kūlis neslēpa: kad pirms gadiem pieciem pie viņa Nīcā ieradies jauns skuķēns un pavēstījis, ka iecerējis pēc viena viņa stāsta motīviem uzņemt filmu, viņš šaubījies, vai tas maz izdosies. Jo dūša, vēlme to darīt ir viens, bet finanses, lai ieceri varētu īstenot, ir kas cits. Tāpēc liels bijis pārsteigums, kad šogad telefonā atskanējusi I. Kungas balss, pavēstot, ka viņa vēlētos parādīt savu veikumu – filmu “Gaismas zīmes”. “Manā stāstā nebija tik sulīgu detaļu, zemtekstu, tā mazrunība,” salīdzina Ē. Kūlis. “Bet režisors jau tāpēc ir režisors, ka viņš no sevis kaut ko jaunu ieliek.” Ē. Kūlis paslavē gan jauno un talantīgo režisori, kura kopš viņu pirmās sarunas ir paspējusi pabeigt Sanktpēterburgas Valsts kino un televīzijas universitāti un uzņemt vairākas īsfilmas, gan “Gaismas zīmes” aktierus Egonu Dombrovski un Sandru Zvīguli, kuri ir lieliski saspēlējušies. “Rakstot stāstu, es gan domāju mazliet par cita tipa vīrieti – sapņotāju. Egona Dombrovska Ingus vārda tiešajā nozīmē sapņo,” uzmanību vērš Ē. Kūlis, atgādinot, ka “Gaismas zīmes” bija ievietotas 1978. gadā izdotajā krājumā “Stāsti” un šo darbu viņš sarakstījis “jaunības romantikas dvesmojumā, iztēlojoties, kā luksofors visu diennakti virmo”.

Baudot filmas radošās komandas uzsaukto vīnu, skatītāji atzina, ka programma bijusi daudzveidīga, interesanta un ka vienmēr ir prieks ieraudzīt latviešu aktierus uz lielā ekrāna un citā ampluā, nekā esam pieraduši viņus vērot teātra izrādēs.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”


Uz īsfilmu programmas prezentāciju bija ieradies arī Ēriks Kūlis, kuram no režisores Ilzes Kungas pateicībā par stāstu tika ziedu pušķis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz