Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Laukšteins: Liepājas teātra jaunā sezona būs dārga, bet ieguldījumi sevi attaisnos

Laukšteins: Liepājas teātra jaunā sezona būs dārga, bet ieguldījumi sevi attaisnos
28.08.2012 22:03

Atslēgvārdi

Liepājas teātra jaunā sezona solās būt dārga, bet jo vairāk tiks ieguldīts, jo vairāk teātris saņems pretī, otrdien Liepājas teātra jaunajai sezonai veltītajā preses konferencē atzina Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins.

Runājot par vienu no jauniestudētajām izrādēm “Minhauzena precības”, kas paredzēta nākamā gada 17.maijā, režisors Valdis Lūriņš jokojot sacīja, ka viņam jāapbēdina teātra direktors, jo iecere izrādi pārveidot par mūziklu varētu krietni sadārdzināt izmaksas.

Tomēr Laukšteins pauda pārliecību, ka ieguldījums attaisnosies: “Valdis [Lūriņš] mani nepārsteidza un nesabojāja garastāvokli, jo es zinu, ka šī sezona būs un jau ir pietiekami dārga Liepājas teātrim. Bet mana atziņa ir tāda ‒ jo vairāk iegulda, jo vairāk saņem atpakaļ.”

Teātra vadītājs arī pastāstīja, ka meklē līdzekļus, lai atrastu telpas un piepildītu ieceri izveidot Liepājas teātra mazo zāli. Pagaidām tas tiek risināts, izrāžu laikā pieverot aizkarus un vizuāli samazinot skatuvi, bet tas problēmu neatrisina.

Jaunajā sezonā Liepājas teātrī paredzēti deviņi jauniestudējumi, un viens no mērķiem un sarežģītākajiem uzdevumiem jaunajā sezonā būšot piesaistīt pusaudžu auditoriju. “Domāju, ka šis ir sarežģīts uzdevums jebkuram teātrim, jo bērnus uz izrādi atvedīs vecāki, bet vajadzīgs kaut kas īpašs, lai piesaistītu tieši spurainos tīņus,” teica Laukšteins.

Pirmā jaunās sezonas pirmizrāde Liepājas teātrī būs Maskavas režisora Konstantīna Bogomolova režisētā “Stavangera” pēc Marinas Krapivinas lugas motīviem, kam pirmizrāde paredzēta 14.septembrī.

Jaunās izrādes galveno lomu atveidotāji Laura Jeruma un Sandis Pēcis pastāstīja, ka ar režisoru Bogomolovu ir ļoti interesanti strādāt, jo viņa darbības veids krasi atšķiras no pašmāju režisoriem.

“Ir interesanti iejusties pavisam citā spēles manierē, tas ir jauns atklājums, jauns piedzīvojums un jauna atbildība,” norādīja Pēcis.

Katru sezonu Liepājas teātrī tiek iestudēts viens bērnu uzvedums, un šogad tā būs režisora Leona Leščinska “Pelnrušķīte” pēc Jevgēņija Švarca pasaku lugas motīviem, kuras pirmizrāde gaidāma 19.oktobrī.

Ar pirmizrādi 9.novembrī tai sekos režisora Regnāra Vaivara izrāde “Gogols Mogols”. “Gribu taisīt lugu par mīlestību, un pārējais būs, kā sanāks,” īsi teica režisors, izvairoties atklāt sīkākas nianses par topošo iestudējumu.

Vēl Liepājas teātra jaunajā sezonā Dž.Dž.Džilindžers iestudēs izrādes “Lukrēcija Bordžija” pēc Viktora Igo lugas motīviem un “Atsaldētais” pēc Vadima Korša lugas motīviem. Ģirts Ēcis iestudēs “Pavasara atmodu”, bet sezonu noslēgs jaunās aktrises Everitas Pjatas monoizrāde “Ardievu, Atlantīda” pēc kinozinātnieces Valentīnas Freimanes grāmatas motīviem, ko veido režisors Leons Leščinskis.

BNS

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz