Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs durvis vērs apmeklētājiem ar muzikālu uzvedumu “Viņš un viņa”

Liepājas muzejs durvis vērs apmeklētājiem ar muzikālu uzvedumu “Viņš un viņa”
27.12.2012 11:13

Atslēgvārdi

28. decembrī plkst. 18 Liepājas muzejs Kūrmājas pr. 16 apmeklētājiem durvis vērs ar Ilzes Lejiņas (Latvija) un Frederika Ormēna (Francija) muzikālu uzvedumu “Viņš un viņa”, portālu informē muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Slovēnijā, Pasaules Saksofonu kongresā, satikās divi mūziķi: Ilze no Latvijas un Frederiks no Francijas. Satikās un palika kopā. Nu jau vairākus gadus dāmu saksofonu kvarteta “n[ex]t” dibinātāja un vadītāja Ilze Lejiņa dzīvo Francijā, bet ik pa laikam atgriežas Latvijā, lai muzicētu.

Šoreiz, lai muzicētu kopā ar Frederiku. Pašu izjustajā un pārdzīvotajā sakņojas abu mākslinieku jaunā programma “Viņš un viņa”. Tas ir stāsts par latviešu meiteni un franču puisi; par mīlestību un katram svarīgo dzimto vietu; par lietām, kas svarīgas katram, neatkarīgi no tā, vai tu dzīvo Parīzē vai Rīgā.

Vairāki saksofoni un klavieres, ģitāra un vijole, elektronika un Frederika Ormēna (Hormain) šarmantā balss – tas viss veido atraktīvu un sirsnīgu, mūsdienīgu un mūžsenu stāstu – “Viņš un Viņa”. Programmā I.Montāna, Dž.Dasēna, S.Geinsbūra u.c. franču skaņražu mūzika, kā arī pa kādai pazīstamai latviskai melodijai.

Koncerta biļetes cena – Ls 3. Visiem bijušajiem muzeja darbiniekiem ieeja bez maksas.

Liepājas muzejs pēc remonta  ieguvis vairākas jaunas publiskas telpas un vienā no  vēsturiskās ratnīcas telpām, kurā iepriekš glabājās grafikas kolekcija, turpmāk būs apskatāmas nelielas izstādes. 4. janvārī plkst. 16 šeit atklās  Tautas Lietišķās mākslas studijas “Liepava” izstādi “Etnokultūra ’21”.  

Izstādē būs skatāmi studijas meistaru darinātie latviešu tautas tērpa elementi – bagātīgi izšūtie Dienvidkurzemes krekli, krāšņās sievu cepures, smalkie pērļu adījumi u.c. Studijas dalībnieces rāda izcilu meistarību un atbildību veidojot dažādus tradicinālos rokdarbus, tā saglabājot  dzīvas latviešu tautastērpa darināšanas tradīcijas mūsdienās.

Savukārt 6. janvārī  Liepājas muzejā notiks Ģimenes diena. No plkst. 13 līdz plkst. 16 muzejā gaidīts ikviens interesents. Būs iespēja apskatīt muzeja telpas, kas citkārt apmeklētājiem ir slēgtas un ieraudzīt kādas pārmaiņas skārušas muzeju pēc remonta darbiem. Muzeja darbinieki būs sagādājuši dažādas jautras aktivitātes, lai muzeja apmeklējums būtu saistošs gan lieliem, gan maziem.

Liepājas muzeja mazo izstāžu zāli pēc remonta atklās mākslinieki Inga un Aivars Kleini. No 9. janvāra līdz 10. februārim mākslinieki rādīs savai kopīgai jubilejai veltītu izstādi “Svētku renesanse”.

Savukārt Liepājas muzeja lielā izstāžu zālē 18. janvārī plkst. 17 atklās uzņēmēja Ulda Pīlēna mākslas darbu kolekcijas izstādi “UPB ART. MĀKSLA”, kas būs skatāma līdz 24. februārim.

Liepājas muzejs tikai 2013. gada janvārī piedāvā unikālu iespēju apmeklēt muzeju un redzēt muzeja ēkās notikušās pārmaiņas. Katru janvāra ceturdienu plkst. 12 un 17  ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt ekskursiju pa muzeja telpām “Liepājas muzejs no pagraba līdz bēniņiem”. Ekskursijas laikā būs iespēja pabūt telpās, kas citkārt apmeklētājiem ir slēgtas, redzēt remonta laikā paveikto, uzzināt par dažādiem unikāliem atradumiem, kas atklāti veicot muzeja renovācijas darbus. Ekskursijas maksa Ls 0,50, bērniem, skolēniem, pensionāriem Ls 0,30. Ekskursijai iespējams pieteikties, zvanot  uz  tālr. nr. 63422604.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz