Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī būs Reja Kūnija komēdijas “Precējies nav miris” pirmizrāde

Liepājas teātrī būs Reja Kūnija komēdijas “Precējies nav miris” pirmizrāde
13.01.2007 15:23

0

Atslēgvārdi

Šodien Liepājas teātrī notiks Reja Kūnija komēdijas “Precējies nav miris” pirmizrāde, aģentūru LETA informēja teātra literārā padomniece Edīte Tišheizere. Izrādi iestudējis režisors Valentīns Maculēvičs. Tas ir Liepājas teātra projekts sadarbībā ar Rīgas “brīvajiem aktieriem” – Jāni Reini, Guntu Virkavu, Ingu Aizbalti, Bruno Libaueru un Maculēviča audzēkņiem Ulvi Kravali, Kristiānu Karēļinu un Jāni Gaveiku.

Situāciju komēdijas pamatā ir amizants stāsts par taksometra šoferi Džonu Smitu (Reinis), kurš izstrādājis striktu sarakstu, pēc kura dzīvo ar divām oficiālām sievām vienlaikus. Nejauša autoavārija izjauc šo sakārtoto dzīvi un rada pārpratumus, kuri, mēģinot atrisināt situāciju, samilst gluži kā sniega pika, kas ripo no kalna.

Komēdija vairāk domāta sievietēm, uzskata režisors: “Kaut gan tas būs tāds vīru iestudējums. Sievietes ar interesi atklās jaunumus vīriešu psiholoģijā. Savukārt vīrieši, es vismaz ceru, šo to atcerēsies… un notrauks asaru. Tās būs mūsu kopējās veču asaras.”

Kūnijs teātra karjeru sācis, vēl būdams zēns, spēlējot izrādē “Norvēģijas dziesma” 1946.gadā. Viņa mācekļa gaitas aktiermākslā aizritējušas dažādos nelielos repertuāra teātros, līdz 1956.gadā sācis pievērsties dramaturģijai. Tagad viņš ir jau aptuveni 20 ievērojamu darbu autors.

1983.gadā Kūnijs nodibināja savu “Komēdijas teātri”, kurā iesaistīja Londonas teātru zvaigznes un kļuva par tā māksliniecisko vadītāju. Dramaturgs savās intensīvajās teātra gaitās vienmēr ir atradis laiku turpināt spēlēt un piedalījies arī komēdijā “Precējies nav miris”.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz