Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī top izrāde “Sarkangalvīte un vilks”

Liepājas teātrī top izrāde “Sarkangalvīte un vilks”
16.08.2007 17:01

0

Atslēgvārdi

6. un 7. septembrī Liepājas teātrī vērsies priekškars sezonas pirmajam jauniestudējumam – Kārļa Briknera lugai ”Sarkangalvīte un vilks” režisora Jurija Zinovjeva skatuves versijā un uzvedumā. Katram labi zināmajā pasakā dramaturgs ieviesis visnotaļ ekscentriskus tēlus – Vilka ķērājus Dzirnavnieku, Mednieku un skroderzelli Peksi, bet pašu sižetu izvērsis ar plašu un pamatīgu gatavošanos  Vilka medībām, kuras laikā atklājas katra varoņa raksturs.

Savukārt režisors visu ņigu–ņeģu iestudējis kā rotaļu, kurā iesaistās ne tikai cilvēki un zvēri, bet pat priekšmeti: pulkstenis ”ieraksta” notikumus un tiek izmantots kā pierādījums, spogulis brīdina varoņus par ienaidnieka tuvošanos.

Izrādes režisora, bijušā Baltijas flotes teātra aktiera Jurija Zinovjeva vārds un veikums ir labi zināms skolu teātru kustības profesionāļiem. Viņa vadītais Liepājas 12. vidusskolas teātris ”Balagančik” ir viens no labākajiem Latvijā, daudzu valsts mēroga un starptautisku festivālu uzvarētājs. J. Zinovjevs strādā ar audzēkņiem no sākumskolas līdz vidusskolas vecumam, pasniedz viņiem aktiermeistarības pamatus un iestudē augstvērtīgu literatūru.

”Sarkangalvītes un Vilka” iestudējuma skatuves telpu iekārto scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece ir Liene Rolšteina, kustību režisors – Agris Daņiļevičs. Titullomā – Maija Romaško. Jāpiebilst, ka izrāde top divos variantos, latviešu un krievu valodā. Latviski Vilku spēlēs LKA šāgada absolvents Ingus Kniploks, krieviski – Kaspars Gods. Pārējās lomās – Marita Lūriņa, Anita Kvāla, Ēriks Vilsons, Ivars Krastiņš un Uldis Stelamkers.

6. un 7. septembrī pulksten 11.00 notiks izrādes latviešu, bet 7. septembrī pulksten 14.00 – krievu valodā.

Edīte Tišheizere,
literārā padomniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz