Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki nocietušies pēc sava muzeja

Liepājnieki nocietušies pēc sava muzeja
07.01.2013 07:02

Atslēgvārdi

Ģimenes dienu par savu atkalsatikšanos ar Liepājas muzeju svētdienas pēcpusdienā izmantoja visu paaudžu liepājnieki. Ir taču jāredz, kā te tagad viss izskatās – apmēram tā atbild visi uzrunātie muzeja apmeklētāji. Viņu ir daudz.

Lielais apmeklētāju skaits ir pārsteigums arī pašiem muzeja darbiniekiem, aicinot uz ekskursiju, saka muzeja direktore Dace Kārkla. Iespējams, tāpēc ekskursijas nenorit gluži pēc sākotnēji plānotā grafika, un zem pagraba velvēm reizēm gadās, ka grupas viens gals aizmaldījies prom no ekskursijas vadītājas. Taču pēc tam, kad noskrējis pirmais lielais interesentu vilnis, ikviens apmeklētājs var izstaigāt no jauna atvērtās telpas vēlreiz un apskatīt tās prātīgā garā, kā arī piestāt kādā no trim radošajām darbnīcām – zāļu tējām, seniem gaismekļiem un pirkšanai un pārdošanai veltītām.

Liepājniekiem muzejs interesē un ir vajadzīgs, apstiprina redakcijas sastaptie ļaudis. Tagad, kad muzeja ēka ir izremontēta un atjaunota un apmeklētājiem atklāta arī blakus esošā ratnīca, vēl jāatrisina muzeja dārza jautājums, norāda D. Kārkla. Tā kā dārza teritorijā zem zemes virskārtas stāv dzirnavnieka Bērenda lepno māju gruveši, nekas tur vēl aizvien lāgā negrib augt. Tāpat risinājuma vēl nav Imanta Sudmaļa pieminekļa jautājumam.

Andra Gertsona foto

Pēc tam, kad noskrējis pirmais lielais interesentu vilnis, ikviens apmeklētājs varēja izstaigāt no jauna atvērtās telpas vēlreiz un apskatīt tās prātīgā garā.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 7. janvāra numurā.
#kvards-20130107-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz