Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Mara” svin kopā ar Baltkrievijas vēstnieku

“Mara” svin kopā ar Baltkrievijas vēstnieku
Foto: Egons Zīverts
10.12.2019 07:05

"Kurzemes Vārds"

Liepājas baltkrievu nacionālā kultūras biedrība “Mara” savu 20 gadu jubileju atzīmēja ar viesiem, kuru vidū bija Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Vasilijs Markovičs, Liepājas māsu pilsētas Gomeļas pārstāvji, ansambļa “Družba” dejotāji, un ciemiņi gan no Minskas, Rīgas un Ventspils, arī liepājnieki, tai skaitā pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Biedrības misija ir saglabāt šejienes baltkrievu saikni ar dzimteni un rūpēties, lai šī saikne nepārtrūkstu, pastāsta “Maras” vadītāja Žanna Buiņicka. Organizācijā ir iesaistīti 68 biedri, arī baltkrievu folkloras ansamblis “Pavļinka”, kurā tagad ir izveidota arī bērnu grupa. Biedrība veido Baltkrievu namu, ko cer pavasarī atklāt – tas būs Jāņa ielā 8, kur “Mara” daļēji jau darbojas. Mājas iekārtošanā palīdzēt apsolījis arī vēstnieks, saka Ž. Buiņicka. Vēstniecības atbalsts bijis jau līdz šim, gādātas bezmaksas vīzas un palīdzēts organizēt “Maras” braucienus uz Baltkrieviju. “Plānojam attīstību, jo pilsētā ir apmēram 2000 baltkrievu,” teic Ž. Buiņicka, gan pieļaujot, ka skaitlis nav precīzs. Viņa piemin, ka “Mara” jau sesto gadu organizē projektu “Pretī viens otram”, kurā iesaistīti Liedaga vidusskolas, jūrskolas un Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņi. Jauniešus iepazīstina ar Baltkrieviju un rīko braucienus uz šo valsti, tāpat stāsta par Liepāju, par baltkrievu pēdām pilsētas vēsturē un par pazīstamiem liepājniekiem, kuru saknes saistītas ar Baltkrieviju. Vēl ir arī cits projekts “Dziesma dzimtajā valodā”, kurā “Pavļinka” dzied vienas un tās pašas dziesmas gan latviski, gan baltkrieviski, tā noticis arī “Maras” svinībās 6. decembrī Latviešu biedrības namā, kur bija aplūkojama arī no Gomeļas atvestā baltkrievu tautas rokdarbu izstāde.

“Maras” svinībās klāt bijis arī Krievijas ģenerālkonsulāta pārstāvis, “jo Baltkrievija veido savienību ar Krieviju”, teic Ž. Buiņicka.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz