Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā atklās mākslinieces Ilze Aulmanes izstādi

Muzejā atklās mākslinieces Ilze Aulmanes izstādi
Foto: Publicitātes
09.05.2019 15:39

liepajniekiem.lv

No sestdienas, 11.maija, Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 būs skatāma mākslinieces Ilzes Aulmanes izstāde ”Nebeidzamais rotaļu laukums”, informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Urkauska.

Kā saka māksliniece Ilze Aulmane, šī izstāde ir tapusi kā viņas iekšējais rotaļu laukums. Materiāls ir iekšējā pasaule un robežpasaule starp vidi un garu – tā ir mūsu miesa, tās tuvums, miesas un tās siltuma tuvums audumam.

Māksliniece izstādē izmanto materiālus, kas ieskauj mūsu ikdienu – gultas veļu, aizkarus, plastmasas un krāsas triepienus, laukumus, kas vienlaikus var būt gaismas zibšņi, slīdošas un vibrējošas ēnas vai ādas krāsa uz delnām. Vienmēr klāt esošs ir iepriekšējais un nākamais solis.

”Mani interesē telpa, apjoms, krāsa un materialitāte. Strādājot ar to, ar katru sperto soli tiek ierosināts nākamais. Par šīm lietām ir svarīgi domāt, runāt un darīt. Mums arvien vairāk ir iespējas izvēlēties, ko patērējam no izklaides industrijas piedāvātā, palaižot garām neskaitāmas iespējas pašam ”radīt” piedzīvojumu, kas spēj ārkārtīgi spēcīgi mūs mainīt. Es alkstu pēc šāda tipa izmaiņām. Par to arī šī izstāde”, – tā Ilze Aulmane.

Ilze Aulmane mācījusies Ogres Mākslas skolā, šobrīd Latvijas Mākslas akadēmijā studē maģistratūrā. Strādājusi gan kā pedagoģe, gan dežurante, gan izstāžu zāles kuratore. Piedalījusies dažādās izstādēs un aktīvi turpina attīstīt savu radošo darbību.

Mākslinieci aizrauj gandrīz viss dzīvīgais, par galveno vērtību Ilze Aulmane uzskata iespēju mēģināt izzināt un izdzīvot kristīgās ticības būtību. Neatņemama Ilzes dzīves sastāvdaļa ir sportiskas pastaigas ar dabas estētikas baudīšanas elementiem, humors un pozitīva attieksme.

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 11. maija līdz 9. jūnijam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz