Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rāda amatprasmju dažādību

Rāda amatprasmju dažādību
Foto: Egons Zīverts
11.04.2017 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas Latviešu biedrības namā durvis vērusi tautas mākslas biedrības “Saiva” lietišķās mākslas izstāde “Jūras vēju ritmos”. Biedrībai šogad jau desmit gadu, un pēdējos piecus no tiem tā pavadījusi Amatnieku namā Dārza ielā, un abām jubilejām par godu meistari rāda, cik dažādās jomās strādā.

Biedrība “Saiva” dibināta pirms desmit gadiem ar nodomu saglabāt Kurzemes novada amatniecības tradīcijas, nododot prasmes arī nākamajām paaudzēm. Aprīlī biedrības amatnieki un meistari sarūpējuši tautas lietišķās mākslas kopizstādi “Jūras vēju ritmos”, kurā darbi apdzīvo gan biedrības nama foajē, gan izstāžu galeriju. Tie atklāj, cik ļoti dažādas amatprasmes biedrībā kopj – no austām segām līdz smalkām rotaslietām. Biedrības vadītāja Ira Cīrule pastāsta, ka darbi tapuši speciāli izstādei, un, lai arī jomas un nozares, kādās strādā “Saivas” amatnieki, ir ļoti dažādas, izstādē izdevies tos parādīt, kā iecerēts. Nosaukums “Jūras vēju ritmos” ir ļoti liepājniecisks, un biedrības “Saiva” vadītāja teic, ka Liepājā taču jūra ir vienmēr klātesoša. “Jūras vēja ritmos jau top tie darbi,” viņa uzsver. Un lai arī ne vienmēr tiešā veidā, tomēr šajā gaisotnē visi strādā.

Izstādē savus darbus rāda 14 meistari: Ira Cīrule, Dzintra Bitēna, Anna Saukante, Aina Jukumsone-Jukumniece, Ināra Bensone, Zenta Dzērvēna, Ilze Eniņa, Agnese Polovenko, Ineta Pallo, Indra Grūdupa, Antra Kalēja, Skaidrīte Vasiļēviča, Sanita Zandere, Roberts Mežainis. Biedrības dalībnieku ikdiena aizrit Amatnieku namā, Dārza ielā 4/8, kur darbojas dažādi amata meistari. Viņi strādā atvērtās darbnīcās, un darbdienās jebkurš – kā vietējie interesenti, tā tūristi – var apskatīt, kā meistari auž, izgatavo tautastērpus, šuj lelles, gatavo rotas, lej sveces, pin traukus, strādā ar dzintaru, ādu, keramiku utt. 

Izstāde “Jūras vēju ritmos” biedrības namā būs skatāma līdz 30. aprīlim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz