Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Septiņas izrādes divās dienās

Septiņas izrādes divās dienās
20.03.2009 07:04

Atslēgvārdi

Teātra dienas noskaņās pašā marta nogalē Liepājā arī šogad notiks nu jau trešais starptautiskais amatierteātru festivāls “Te un nekur citur”, kas pulcēs septiņus amatierteātrus no Latvijas, Čehijas, Lietuvas un Igaunijas. Tas nozīmē, ka skatītājiem divas dienas – 28. un 29. martā – būs iespēja par brīvu noskatīties septiņas jaunas izrādes. Liepājas Tautas teātra pārstāves un festivāla organizatores Ināra Kalnarāja un Inese Ceriņa pastāsta, ka šogad festivāla norisē būs vairāki jaunumi.

“Pirms trim gadiem arī mēs, amatierteātra aktieri, gribējām kaut ko Liepājai uzdāvināt dzimšanas dienā un izlēmām, ka tas varētu būt festivāls, kurā sapulcināt amatierteātrus no malu malām,” stāsta I.Kalnarāja. “Pirmo gadu mēs devāmies improvizētā izbraucienā ar tramvaju cauri Liepājai, tad pērn iepazīstinājām ar sava kolektīva veikumu pēdējo divdesmit gadu garumā, bet šogad mēģināsim citiem pastāstīt, kādas sajūtas veido mūsu mīlestību pret Liepāju,” stāsta I.Kalnarāja. Liepājas Tautas teātra sagatavotais koncertuzvedums, kurā piedalīsies visi amatierteātra dalībnieki, šogad saucas tāpat kā festivāls “Te un nekur citur”.

Festivāla atklāšana šogad iecerēta dubultā – vispirms dienas vidū amatierteātri piepildīs Rožu laukumu, bet vēlāk pārcelsies uz vienu no spēles laukumiem – Liepājas Latviešu biedrības nama lielo zāli. Izrādes būs skatāmas arī Liepājas Leļļu teātra zālē.

I.Ceriņa uzsver, ka programma veidota pēc iespējas daudzveidīgāka, lai ieinteresētu dažādas auditorijas. Pirmajā dienā festivālā būs skatāma Kuldīgas amatierteātra izrāde – Paula Ērmaņa “Pelīte Melīte”, kas patiks ģimenēm ar bērniem. Tad ar krāšņu kostīmizrādi (Elīna Zālīte “Bīstamais vecums”) skatītājus sveiks festivāla jubilāri – Saldus Tautas teātris, kas šogad svin 50 gadu jubileju. Bet pirmās dienas vakarā ar Leldes Stumbres lugas “Pāris nepāris” iestudējumu uz skatuves kāps Ausekļa Limbažu teātris, kas pašlaik ir viens no atzītākajiem amatierteātriem Latvijā.

Festivāla otrā diena atvēlēta ārzemju viesiem. To iesāks Prāgas teātra studija “Ksi” no Čehijas ar izrādi krievu valodā. Tā būs Leonīda Filatova “Par kareivi Fedotu”. Bet Salmes apgabala teātris no Sāremā Igaunijā piedāvās modernu skatījumu uz Kaleviepoegu. Savukārt Telšu Drāmas teātra jauniešu studijas “SAVI” iestudējumā būs skatāma izrāde jauniešu auditorijai “Adele CV”. “Vēlreiz gribu uzsvērt, ka visas izrādes ir bez maksas un skatītājiem atliek tikai izvēlēties,” saka I.Ceriņa.

“Starp izrādēm cienāsim skatītājus ar kafiju un cepumiem, pārtraukumi būs garāki, lai cilvēki varētu mierīgi pagūt nokļūt no vienas izrādes uz otru un visu skatīties,” saka I.Kalnarāja.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Čehijas teātra studija “Ksi” piedāvās izrādi krievu valodā – slaveno Leonīda Filatova darbu “Par kareivi Fedotu”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz