Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātrī opera – melodrāma “Agrā rūsa” izskanēs pēdējo reizi

Teātrī opera – melodrāma “Agrā rūsa” izskanēs pēdējo reizi
03.03.2009 07:40

Atslēgvārdi

Piektdien, 6. martā, pulksten 19 pēdējo reizi Liepājas teātrī izskanēs Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera opera – melodrāma ”Agrā rūsa” Ivara Lūša režijā. Iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 2007. gada 4. oktobrī, atklājot 101. sezonu Liepājas teātrī un vēl pirms pirmizrādes izraisot milzīgu skatītāju interesi.

Opera – melodrāma savā neilgajā – tikai pusotras sezonas laikā piedzīvoja krāšņu skatuves laiku. Liepājas teātrī un viesizrādēs Rīgā to noskatījušies ap 18 000 skatītāju, kopumā izrādot 46 izrādes.

”Agrā rūsa” pērn tika izvirzīta nominācijai kā ”Gada muzikālā izrāde” ”Spēlmaņu nakts” teātra balvai. 2008. gada augusta sākumā ”Agrā rūsa” ar panākumiem viesojās Latvijas Nacionālajā teātrī. Pirms gada februārī sadarbībā ar Fonds ”Spārni” Latvijas Nacionālajā operā līdzekļu piesaistei tika rādīta Liepājas teātra muzikālā viesizrāde – Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera opera melodrāma “Agrā rūsa”.

Pētera Brūvera librets dzejā, kas veidots pēc tāda paša nosaukuma 1944. gadā izdotā Elīnas Zālītes romāna, Jāņa Lūsēna sarakstītā mūzika, kas aptver plašu žanrisko un stilistisko diapazonu – no renesanses motīviem līdz pat šlāgeriem un popdziesmām, mūsdienīgā un vizuāli krāšņā iestudējumā aktualizē mūžīgos jautājumus, kas risināmi teju ikvienam dzīves veidošanās sākumā. Iestudējuma pamatā ir stāsts par lauku ģimnāzijas absolventi, kas dodas uz pilsētu dzīvot skaisti un bezrūpīgi. Meitenes dzīve sagriežas straujā notikumu virpulī, kurš liek iziet skaudru un sāpju pilnu ceļu līdz mīlestībai, patiesībai un sevis apzināšanai.

Režisors – Ivars Lūsis, scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, horeogrāfs – Agris Daņiļēvičs. Lomās – Ance Krauze vai Rudīte Būmane, Uģis Roze, Andris Ērglis, Emīls Dreiblats, Aija Vītoliņa, Edgars Pujāts vai Uldis Stelmakers, Sigita Jevgļevska, Aivars Kalnarājs, Marģers Eglinskis, Zanda Štrausa, Ieva Dreimane, Zane Gudrā, Anda Albuže, Jānis Dreiblats vai Uldis Stelmakers, Armands Kaušelis, Egons Dombrovskis, kā arī kamerkoris ”Intis” Ilzes Valces vadībā un instrumentālā grupa Jāņa Lūsēna vadībā.

Skatītāji aicināti nenokavēt biļešu iegādi pēdējai operas – melodrāmas ”Agrā rūsa” izskaņai Liepājas teātrī.

Anna Jozauska,
Liepājas teātra padomniece literāros jautājumos

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz