Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tuvojas ģenerālmēģinājumi operai melodrāmai ”Agrā rūsa”

Tuvojas ģenerālmēģinājumi operai melodrāmai ”Agrā rūsa”
21.09.2007 11:46

0

Atslēgvārdi

Sācies saspringtākais laiks Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera kopdarba ”Agrā rūsa” mēģinājumos. Režisora Ivara Lūša, mākslinieces Annas Heinrihsones un horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā izrādes muzikālais tēls tiek ielikts stingros skatuves rāmjos, un nākamajā nedēļā sāksies ģenerālmēģinājumi. ”Man kā režisoram šī ir pirmā saskare ar tik daudzām zvaigznēm – Uģi Rozi, Anci Krauzi, Andri Ērgli, Amber,” stāsta režisors I. Lūsis.

”Sākumā bija liela pietāte un zināms piesardzība – kas nu būs, kādas prasības zvaigznes uzstādīs, vai viņām nebūs kādas ambīcijas. Izrādījās gluži otrādi – ar šiem cilvēkiem strādāt ir ļoti viegli! Viņi strādā kā zvēri, atbrauc gatavi intensīvi strādāt, ir ļoti elastīgi un atsaucīgi. Nu jau ir izveidojusies ļoti auglīga, ja tā var teikt, pieredžu mijiedarbība starp mūsu teātra aktieriem un viesmāksliniekiem.”

Elzas lomu mēģina Ance Krauze un Rudīte Būmane. Vislielākās izmaiņas, salīdzinot ar romānu un filmu, skārušas Ķikuļa tēlu – no bagāta, bet netīkama veča viņš kļuvis par šarmantu biznesmeni, par kura patiesajām jūtām nav nekādu šaubu. Tādu Ķikuli spēlē Uģis Roze. Caurviju tēls visā izrādē būs Jānis – Elzas pirmā un īstā mīlestība – Emīla Dreiblata sniegumā. Italo lomā – Andris Ērglis, Modes nama īpašniece Cimbare – Aija Vītoliņa jeb Amber.

Edīte Tišheizere,
Liepājas teātra literārā padomniece

Valerija Liepas foto

Ance Krauze – Elza.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz