Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viduslaiku vilinājums piesaista skolēnus

Viduslaiku vilinājums piesaista skolēnus
06.09.2006 21:59

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja pagalmā notikušais sarīkojums “Viduslaiku skola” piesaistīja plašu interesentu pulku. Dažādās atrakcijas apmeklēja apmēram 400 zēnu un meiteņu. Piekrišana bija loku šaušanas stendam, kur varēja izmēģināt arī viduslaiku ieroci – arbaletu. To bija sarīkojusi SIA “Niedru lija” no Jaunpils. Bērniem patika arī Liepājas muzeja viduslaiku ekspozīcijas apskate, pašrocīgā cietokšņu mūrēšana, iespēja izkrāsot vikingu kuģus.

Dalībnieki līdzdarbojās jaunākajā muzejnieku sagatavotajā muzejpedagoģijas nodarbībā “Pūķa asins, krupja žaunas…”, kas guvusi finansiālu atbalstu Liepājas Izglītības pārvaldes projektu konkursā. Šī programma sniedz ieskatu medicīnas pirmsākumos – raganu, pūšļotāju un pesteļotāju izdarībās. Mazos pārsteidza  Rīgas cirka priekšnesumi, viņi noskatījās Liepājas Vingrošanas skolas akrobātu sagatavotos lēcienus. Mazās dāmas apguva smalko otēšanas tehniku jeb apgleznot pūra lādes, savēra pērļu rotas un pagatavoja zīda rozi un veica citus jaukus darbus. Senos amatus apguva studijas “Kursa” meistaru vadībā, bet folkloras kopa “Atštaukas” mācīja pagatavot lelles no dabas materiāliem un atdzīvināt tās tautasdziesmu motīvos nodarbībā “Māci mani darītāju”. Notika viduslaiku draiskulības un dziedājumi kopā ar folkloras kopu “Baļķi”. Bija balvas uzvarētājiem. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz