Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Viesosies dejas izrāde “No Vecmīlgrāvja ar mīlestību”

Viesosies dejas izrāde “No Vecmīlgrāvja ar mīlestību”
Foto: Didzis Grodzs
20.05.2015 13:42

liepajniekiem.lv

13. jūnijā pulksten 18:00 Liepājas Karostā, Katedrāles ielas 2 nama pagalmā, varēs vērot dejas izrādi “No Vecmīlgrāvja ar mīlestību”, portālu informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

Izrāde “No Vecmīlgrāvja ar mīlestību” ir sadarbības projekts starp flāmu horeogrāfu Kūnu Augustainenu un talantīgākajiem latviešu jaunās paaudzes dejotājiem Evu Vancāni, Dmitriju Gaitjukeviču, Aldi Liepiņu, Elīnu Lutci, Evitu Biruli, Kristīni Vismani un Katrīnu Albuži. Izrāde tapa pērn Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmā Vecmīlgrāvja apkaimē Rīgā un pēc pirmizrādēm pilsētvidē tika rādīta arī uz skatuves šī gada martā Ģertrūdes ielas teātrī.

Iedvesmojoties no apkārtējās vides un Vecmīlgrāvī satiktajiem personāžiem un pārvēršot iespaidus fiziskā teātra valodā, izrādes autori ir radījuši stāstu par cilvēku grupu, kurā vienlīdz stipra ir vientulība, vēlme izrauties un piederēt kopienai.

Horeogrāfu Kūnu Augustainenu (Koen Augustijnen), kurš dejotāja pieredzi ir guvis vienā no mākslinieciski ietekmīgākajām dejas kompānijām pasaulē “les ballets C de la B” un pats ir iestudējis izrādes ne tikai Beļģijā, bet arī Austrālijā, Vācijā, Šveicē un Palestīnā, Latvijā pārsteidza sabiedrība, kura ir piedzīvojusi visdažādākās pārmaiņas un spējusi saglabāt dzīvas tradīcijas. Kūnu aizrāva iespēja interpretēt latviešu tautas deju no jaunu cilvēku – mūsdienu pilsētnieku skatu punkta un parādīt to kā vienojošu elementu. Sakausējot laikmetīgo deju, latviešu tautas deju un populāro kultūru, flāmu horeogrāfs un latviešu dejotāji ir radījuši enerģiskas dejas, humora un aizrautības pilnu darbu.

Viesizrādes reģionos ar  VKKF atbalstu rīko Latvijas Jaunā teātra institūts.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz