Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Viss par vīriešiem” jau 50. reizi!

“Viss par vīriešiem” jau 50. reizi!
07.02.2011 09:59

Atslēgvārdi

Trešdien, 23. februārī, plkst. 19:00 Liepājas teātrī iespējams noskatīties Miro Gavrana lugas “Viss par vīriešiem” iestudējumu. Šī būs jubilejas izrāde – tā tiks spēlēta jau 50. reizi!

Izrādi ”Viss par vīriešiem” 2007. gada nogalē iestudējis režisors Rolands Augustins (Atkočūns), un tā kļuvusi par vienu no Liepājas teātra skatītāju iemīļotākajām izrādēm. Kopumā to noskatījušies jau vairāk nekā 11 000 skatītāju ne tikai Latvijā, bet arī ASV, kur 2009. gada vasarā viesojās izrādes kolektīvs.

Izrādi iemīļojuši arī tās aktieri – Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis un Kaspars Gods.

”Izrādes materiālā jūtamies ļoti brīvi. Ārkārtīgi reti gadās, ka izrādē ir gan labs humors, gan dziļums. Neviena cita izrāde nav spēlēta tik bieži un intensīvi. Tas dod stabilitātes sajūtu. Tas ir tāds optimāls teātra modelis – trīs vīriešu ansamblis, vīrietis – režisors un ļoti laba luga, kuru arī uzrakstījis vīrietis. Nez cik apakšveļas pāri ir novalkāti šo gadu laikā,” nosmej L. Leščinskis. (Izrādē redzams striptīzs).

”Mūs varētu piecelt divos naktī, pateikt, ka četros ir jāspēlē izrāde, un mēs to izdarītu. Tā mums ir asinīs. Ļoti laba skola mums bija viesizrādes Amerikā – tās ļāva atraisīties un novērtēt Liepājas publiku. Skatītāji šeit ir daudz atraisītāki. Gods, kopš kļuva par laureātu (Kaspars Gods saņēmis ”Spēlmaņu nakts” balvu par Harija lomu izrādē ”Hanana), vispār ir kļuvis pavisam drošs,” savu kolēģi uz zoba pavelk E. Dombrovskis.

”Jā, pagājis ilgs laiks. Sākumā bija sarežģīti, bet nu jau jūtamies kā atvaļinājumā, lai gan reizēm tāpat kaut kas sajūk,” piemetina K. Gods.

Izrādes laikā tiek izdzīvotas vairāku vīriešu dzīves. Trīs aktieri, četri stāsti (draugi, tēvs, mīla, striptīzs), piecas pārvērtības (kā piektā – draugi sirmā vecumā). Mozaīku spēle – izrāde epizodēs, kas, savijoties kopā, iezīmē vienotu mūsdienu vīriešu pasauli, lai cik arī atšķirīgas nebūtu viņu dzīves. Varoņi izrādes laikā izdzīvo visas iespējamās vīrieša dzīves hipostāzes.

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Valerija Liepas foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz