Meistaru dienā degustē Kazdangas sieru
0
Maija nogalē Valmieras 36. un Rankas arodvidusskolā notikušajās Meistaru dienās ēdieni tika gatavoti arī no Kazdangas SIA “Elpa” produkcijas. Meistaru dienās iesaistījās vairāk nekā trīssimt dalībnieku. “Siera kluba” prezidente Vanda Davidanova pastāstīja, ka teorētiskās nodarbības mijās ar praktiskajām. Notika vismaz astoņu siera šķirņu degustācija, kā arī siera ēdienu gatavošanas paraugdemonstrējumi. Tos vadīja pieredzes bagāti lietpratēji – Rīgas restorāna “Otto Schwarz” šefpavārs Uldis Krebs un kafejnīcas “Hromets” šefpavāre Astrīda Čeppe, kas, gatavojot desertus, salātus, uzkodas un pat torti, lika lietā Latvijas piena pārstrādes uzņēmumos ražotos sierus.
To vidū bija arī Kazdangas SIA “Elpa” izlaistā produkcija.
Turklāt gan V.Davidanova, gan pārtikas tehnoloģe Aija Golde un Ģimenes veselības centra vadītāja Regīna Strautmane stāstīja par Kazdangas piensaimnieku vēsturi, viņu ražotajiem produktiem un nozīmi veselībā.
Rudenī notiekošajās Meistaru dienās Kazdangas siers ceļos uz arodvidusskolām Mālpilī, Preiļos un Jaunaglonā. Meistaru dienas tika uzsāktas pirms pāris gadiem. Tās tiek realizētas sadarbībā ar profesionālās izglītības iestādēm, kurās zināšanas apgūst nākamie pavāri. Tās notikušas arī Liepājas 48.arodvidusskolā.