“Vajag piecelties tur, kur nokrīt”
"Kurzemes Vārds"
Pārtikas
tehnologs un uzņēmuma SIA “Mājas gardums” vadītājs Lūkass Lucs ir
apskaužami neatlaidīgs. Pēc ne pārāk veiksmīgā saldējuma biznesa viņš atkal
turpina darboties savā specialitātē un ir atsācis ražot dažādus piena
produktus.
“2011. gadā ar saldējumu bija pagrūti. Tad es izstrādāju saputotu
augļu un ogu piedevu. Es to piedāvāju uzņēmumiem, bet nevienam nebija interese.
Man tas sāka kaitināt tiktāl, ka es izdomāju taisīt jogurtu pats,” ar
smaidu tagad atzīst L. Lucs. Tomēr sākums nav bijis no vieglākajiem. Īpaši
grūti esot bijis saņemt atļauju piena produktu pārstrādei. “Cīnījāmies,
bet pagājušā gada beigās dabūjām atļauju pārstrādāt pienu un šogad janvārī
nopietni sākām ražot jogurtu,” stāsta uzņēmējs.
Jogurtus ar paša izstrādāto augļu un ogu piedevu, kā arī dažāda veida
saldos ēdienus uzņēmējs ražo turpat, kur iepriekš saldējumu, – Aizputē. Taču
produkcija tiek realizēta ne tikai šeit, bet arī Liepājā un Rīgā. Ja būtu
radusies iespēja izīrēt pārtikas ražošanai un finansiālajai situācijai
atbilstošas telpas, tikpat labi jogurts un deserti varētu tapt arī Ventspilī
vai Jelgavā, norāda uzņēmējs.