Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Andris Jaunsleinis: Liepāju apvienot ar lauku teritoriju ir galīgi garām

Andris Jaunsleinis: Liepāju apvienot ar lauku teritoriju ir galīgi garām
Foto: Egons Zīverts
19.09.2019 16:11

liepajniekiem.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvātais administratīvi teritoriālās reformas modelis ir vērtējams negatīvi, tam nav nekāda pamatojuma, intervijā ”Latvijas Avīzei” paudis bijušais ilggadējais Latvijas pašvaldību savienības vadītājs un bijušais Liepājas mēra vietnieks Andris Jaunsleinis.

“Ja atceramies 2009. gada reformu, politiskās partijas pēc tās veikšanas pazuda. Tautas partija bija galvenais pārmaiņu iniciators, nav zināms, kur tā palikusi. No valsts puses pēc reformas neviens nelikās zinis, kas tālāk notiek vietvarās. Jaunievēlētie deputāti paši iespēju robežās visu risināja. Arī šoreiz neredzu ieinteresētību, lai pēc reformas klātos labāk,” saka Jaunsleinis.

Komentējot Liepājas apvienošanu ar apkārtējiem novadiem, viņš uzsver: “Tas, ka Liepāju, Ventspili piedāvā apvienot ar lauku teritoriju, ir galīgi garām. Pilsētām vēsturiski ir cita pārvaldes struktūra, zemes politika, un cerēt, ka vieni un tie paši deputāti spēs veiksmīgi risināt apvienotā novada un pilsētas problemātiku, nevar.”

“Liepājā, Ventspilī ir ostas, kuras konkurē ne vien Latvijas, bet Baltijas un Eiropas mērogā. Tās to nespēs, ja uz pleciem uzvels rūpes par lauku teritorijām, kuru attīstību arī nenodrošinās! Zaudētāji būs abi. Tas ir mēģinājums nogrūst no valsts uz pašvaldībām reģionālo attīstību – jūs tiekat galā, kā zināt, kā mākat. Ja attīstība neizdosies, pašvaldība būs vainīga, ka neprata izlīdzināt pilsētas un lauku līmeni. Neredzu nekā slikta, ja bijušie Liepājas rajona tagadējie novadi izvēlas sadarbības modeli, jo lauki spēj attīstīties paši,” laikrakstam pauda Jaunsleinis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz