Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklāj Kārļa Vītola personālizstādi

Atklāj Kārļa Vītola personālizstādi
20.10.2006 10:44

0

Atslēgvārdi

No šodienas līdz 20.novembrim Karostas laicīgās mākslas galerijā “K.Māksla?” būs apskatāma Kārļa Vītola personālizstāde “Fetišu dārzs”, aģentūra LETA uzzināja galerijā. Izstāde apmeklētājiem ļaus iepazīties ar autora pēdējo divu gadu veikumu glezniecībā. Blakus gleznām būs eksponēts arī izstādi konceptuāli vienojošs animācijas darbs.

Mākslinieks dzimis 1979.gadā, mācījies Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā. Paralēli glezniecībai aktīvi darbojies arī animācijas mākslā, uzņemot darbus “Sarkanais cimds”, “Kloijhi” un “Trofeja”.Viņa daiļradei raksturīga konceptuāli veidota tēlainība un emocionāls kāpinājums, kas panākts ar tādiem formālajiem paņēmieniem kā spilgta krāsa un uz ritmu un dinamiku balstīta kompozīcija.
Izstādē redzamo darbu personāži ir abstraktas mūsdienu popkultūras “elkdievības”, kuras sabiedrība un jo īpaši mākslinieka paaudze ir zināmā mērā fetišizējusi – piemēram, lielais sports, vieglās narkotikas un digitālā kultūra.
Izstādē iekļautā animācijas filma runā par mākslinieku – radītāju un analizē 20.gadsimata fenomenu – jaunrades kultu. Filmas galvenais varonis mistiska dārza vidienē no pielūgsmes tēliem un priekšmetiem rada gleznas un šī radošā akta laikā pats nemanot pārvēršas par fetišu.
“Fetišu dārzs” ir Kārļa Vītola trešā personālizstāde.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz