Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Iveta Abramova: Sulām sals neskādē

Iveta Abramova: Sulām sals neskādē
Foto: liepajniekiem.lv
03.04.2018 14:01

liepajniekiem.lv

Šobrīd bērzu sulas tā īsti vēl netek – mazliet par aukstu. Bet kļavu sulas tek intensīvi. Un jau sen. Mēs pirmās kļavu sulas šogad ieurbām jau janvārī.

Par salu nav jābaidās. Sals jau nav nemitīgi. Kad ir aukstāks laiks, piesals, kā arī sala naktīs, sulas pārstāj tecēt. Tieši tā bija pagājušajā naktī – kad piesala, sulas netecēja. Bet no rīta, kad sals atlaižas, tecēšana atsākas. Garšas īpašības no tā nemainās. Ir taču ļoti daudz produktu, ko lietojam pēc sasaldēšanas! 

Domāju, ka bērzu sulu intensīvi varēs sākt tecināt tuvākajās dienās, jo prognozes rāda, ka laiks kļūs siltāks. Cik ilgi var tecināt sulas. Tādas vienas receptes nav. Patiesībā sulas pašas beidz tecēt. Kļavu sulām tecināšana beigsies kuru katru dienu. Pieļauju, ka šonedēļ. Jo līdzko paliek siltāks, sulu tecēšana beidzas. Savukārt bērzu sulas tek, kamēr sāk plaukt lapas.

Kļavu sulām garša un citas īpašības nemainās, kad tecēšana iet uz beigām. Bērzu sulām pēdējās gan ir tādas mazliet duļķainākas. Tā tad arī zīme, ka tecināšana jābeidz un izurbtais caurums kokā glīti jāaiztaisa. 

Mēs ik pavasari pēc iespējas vairāk dzeram sulas – gan bērzu, gan kļavu. Domāju, es pati vismaz desmit litrus ik pavasari izdzeru.

Kļavu sulas ir saldākas. Reizēm pēc kļavu sulas dzeršanas gribas skaidru ūdeni uzdzert, jo ir sajūta, ka dzertas nevis sulas, bet cukurūdens. Sevišķi pirmās. Bērzu sulas nav tik saldas. Bet gardas ir abas.

Kāpēc dzeru sulas? Visos gudrajos padomos teikts, ka jādzer. Tajās ir ne vien daudz mikroelementu. Sulas izskalo no organisma visus sārņus. Un to nu nevar nepamanīt – dzerot sulas daudz biežāk tualete jāapmeklē.

Tāpēc pēc savas pieredzes visiem iesaku ik pavasari vismaz pāris litru sulas izdzert. Ja ne pavasara spēku uzņemt, tad vismaz organismu no sārņiem attīrīt.

Tiesa, dzeru tikai svaigi tecinātas sulas. Mājās ar sulu raudzēšanu nenodarbojamies, jo mums negaršo skābā garša. Kaut citi jau slavē. Iespējams, ka nav slikti, ja māk pareizi ieraudzēt. Taču jāatceras, ka raudzēt var tikai bērzu sulas. Kļavu sulas nav lietojamas raudzēšanai, tās dzeramas tikai svaigas. 

Iveta Abramova, sulu tecinātāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz