Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aktīvi apzina kultūras objektus Karostā

Aktīvi apzina kultūras objektus Karostā
28.10.2009 18:16

Atslēgvārdi

Trešdien, 28.oktobrī, Liepājas pilsētas Domē notika jau otrā darba grupas sanāksme, lai vērtētu un organizētu Karostā esošo, pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu apsaimniekošanu.

Šajā tikšanās reizē pilsētas Būvvalde darba grupai iesniedza sarakstu un karti ar tajā atzīmētām ēkām, kurām nepieciešams precizēt īpašuma tiesības.

Tiklīdz īpašuma tiesības tiks precizētas, informāciju nodos pilsētas Būvvaldei, lai kopīgi ar Komunālo pārvaldi varētu ēkas apsekot un sastādīt tāmes par nepieciešamajiem darbiem un izmaksām.

Darba grupa tika izveidota 21.oktobrī, lai novērstu un nepieļautu vandalisma gadījumus, kas šajos objektos notikuši pēdējā laikā. Pašvaldība aicina arī Karostas iedzīvotājus būt vērīgiem un sadarboties ar Pašvaldības policiju, lai nepieļautu nelikumīgas rīcības šajos objektos, un informēt par iespējamajiem vainīgajiem.

Darba grupai līdz š.g. 15.novembrim ir jāapseko Karostā esošie kultūras objekti, jāveic to uzskaite un jāsagatavo saraksti prioritārā secībā pēc tehniskā novērtējuma. Savukārt līdz š.g. 1.decembrim ir jāveic katra Karostas kultūras vērtības objekta iekonservēšanas darbu aprēķins.

Darba grupā darbojas Liepājas pilsētas galvenā arhitekte Iveta Ansone, pieminekļu aizsardzības inspektore Ilze Bernāte, ”Komunālā pārvalde” būvuzraugs Laimonis Dimants, arhitekts Indulis Kalns, Domes deputāts Ivars Kesenfelds, Domes deputāts Valērijs Kravcovs, vēstures un kultūras pieminekļu eksperts Gunārs Silakaktiņš un “Nekustamā īpašuma pārvalde” vadītājs Mārtiņš Tīdens. Darba grupu vada Domes izpilddirektors Edgars Rāts.

Zane Ģirne,
sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz