Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lielajā dzintarā” atklās starptautisku animācijas izstādi

“Lielajā dzintarā” atklās starptautisku animācijas izstādi
Foto: publicitātes
28.06.2016 09:12

BNS

Atzīmējot Polijas animācijas tradīciju 60. gadadienu, Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” mākslas telpā “Civita Nova” 1.jūlijā atklās multimediālu Polijas mākslinieku izstādi “Once Upon a Time. Art of Polish Animation”, aģentūra BNS uzzināja koncertzālē.

“Ir pagājuši 60 gadi, kopš tika radīts pirmais poļu animācijas skolas meistardarbs – Jana Lenicas un Valeriana Borovčika filma “Once Upon a Time”. Šī animācijas filma guva plašu rezonansi un būtiski ietekmēja Eiropas kultūras telpu 1956.gadā, kad Polijā sākās antikomunistiskā sacelšanās,” par izstādi stāstījis projekta idejas autors Kristofs Staņislavkis.

Ceļojošās izstādes projekta pamatā esot atziņa, ka poļu animācijas spēks vienmēr ir bijis cieši saistīts ar tās radītāju daudzpusību un veiksmīgu mākslas žanru sasaisti. Pēc Staņislavska teiktā, Polijas mākslinieki bijuši ne tikai animatori, bet arī gleznotāji, grafikas dizaineri un skulptori.

Ekspozīcijā apskatāmās 60 animācijas filmas ir gan pagājušā gadsimta 50. un 60.gadu darbi, gan jauni projekti, kas radīti pēdējā desmitgadē. Izstāde papildina projekta galveno ideju par mākslas žanru sinerģiju, un tajā būs skatāmas arī gleznas, zīmējumi, plakāti, tēlniecības darbi un skulptūras, kā arī instalācijas un citas mākslas formas, ko pēdējo 60 gadu laikā radījuši vairāk nekā 20 poļu mākslinieki.

Izstādes atklāšanas norisināsies plkst. 15, un tā būs apskatāma līdz 31.jūlijam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz