Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā apskatāma izstāde “Lidice 2007”

Liepājas muzejā apskatāma izstāde “Lidice 2007”
23.01.2007 15:47

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzejā atklāta izstāde “Lidice 2007”, aģentūru LETA informēja muzeja mārketinga daļas vadītāja Kristīne Circene. Muzeja nodaļā “Liepāja okupāciju režīmos” eksponēta 35.starptautiskās bērnu mākslas izstādes “Lidice 2007” pirmā kārta, kas būs skatāma līdz 4.februārim. Šī gada izstādes tēma ir “Sports”. Izstādes sadaļas ir “Sports – godīga spēle”, “Sportošana labvēlīga veselībai”, “Sportošana satuvina cilvēkus”, “Sports, ko mīlu skatīties”, “Sporta spēles skolā”, “Sporta spēles, ko spēlēju ar draugiem brīvajā laikā” un “Ģimene sporto”.

Izstāde un konkurss notiek trīs kārtās. Pirmo kārtu Liepājā organizē Bērnu un jauniešu centrs, otrā kārta notiks Čehijas vēstniecībā Rīgā, bet trešā kārta – Lidicē Čehijā.

Izstādē eksponēti 214 darbi, no tiem 147 zīmējumi. Izstādē piedalās pirmskolas izglītības iestādes “Pasaciņa”, “Stārķis”, “Gulbītis”, “Cīrulītis”, “Rūķītis”, “Liepiņa”, “Dzintariņš”, privātā sākumskola “Varavīksne”, Ezerkrasta sākumskola, Centra pamatskola, 5.vidusskola, Čakstes Liepājas10.vidusskola, 8.vidusskola, 15.vidusskola, bērnu sociālās aprūpes centrs “Liepāja”, bērnu klubs “Pēcskola”, bērnunams, mākslinieciskās jaunrades centrs “Vaduguns”, Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades centrs, Bērnu un jauniešu centrs.

Vasarā, no 26.jūnija līdz 1.jūlijam, Bērnu un jauniešu centrs plāno doties uz Čehiju un apmeklēt Lidici.

Lidice ir ciemats Čehijā. Otrā Pasaules kara laikā tas iznīcināts. Lai pieminētu šo faktu, jau trīsdesmit piekto reizi ciematā notiek starptautiska bērnu mākslas izstāde par bērnu dzīvi un visu, kas ar to saistīts. Izstādē piedalās četrus līdz 16 gadus veci bērni, kā arī jaunieši ar saviem zīmējumiem, gleznojumiem un lietišķās mākslas darinājumiem.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz