Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā atvērs Efrīdas Kalnciemas-Pujēnas grāmatu ”Līdzās stāvēja eņģelis”

Liepājas muzejā atvērs Efrīdas Kalnciemas-Pujēnas grāmatu ”Līdzās stāvēja eņģelis”
04.09.2007 12:29

0

Atslēgvārdi

Ikviens interesents ir mīļi aicināts ceturtdien, 6. septembrī plkst. 12.00 Dzejas dienu ietvaros atnākt uz Liepājas muzeju Kūrmājas prospektā 16, kur notiks jaunas grāmatas – ”Līdzās stāvēja eņģeļis. Tas notika 20. gadsimtenī Eiropā” – atvēršanas svētki. Tas ir aizraujošs stāsts par mazas latviešu meitenes, pusaudzes un jaunas sievietes piedzīvoto ”laimīgajos” 30. gados Vidzemē, tad Otrā pasaules kara gados ”Kurzemes katlā” un Kēnigsbergas apkaimē, un pēckara okupācijas gados Latvijā, kad visapkārt valdīja baiļu, neuzticības un neziņas atmosfēra.

Grāmatas autore ir drosmīgā liepājniece Elfrīda Kalnciema – Pujēna. Viņa savā laikā no PSRS uz Kanādu izveda mikrofilmu ar cilvēktiesību aizstāvju grupas ”Helsinku 86” Memorandu un citiem dokumentiem.

Elfrīda Kalnciema – Pujēna ir uzrakstījusi ne tikai aizraujošu, notikumiem un faktiem bagātu, bet arī emocionālu, veselīgas ironijas un humora piesātinātu literāru darbu.

Kolorītie notikumi, epizodes un sastaptie cilvēki lasītājā izraisa pārdzīvojumu, sniedz konkrētu, patiesu un bagātu informāciju par Latviju un mūsu tautas likteni pretrunīga un skaudra laikmeta griežos.

Pensionāre E. Kalnciema – Pujēna daudzus gadus dzīvo Liepājā. Pirms pensionēšanās viņa strādāja uzņēmumā ”Sarkanais metalurgs” galvanizācijas cehā par laboranti. Grāmatā ietvertas arī atsevišķas epizodes no piedzīvotā toreiz rūpnīcā. 1996. gadā E. Kalnciema – Pujēna ir saņēmusi Liepājas pilsētas pašvaldības atzinību par ieguldījumu Atmodas procesu veicināšanā.

Grāmatas atvēršanas svētkos skanēs kora mūzika diriģentes Ilzes Valces vadībā un darba fragmentu lasījumi. Tas būs brīdis, kad klātienē satiksies visi tie cilvēki, kuri gādājuši, lai manuskripts varētu iznākt un nokļūt pie plaša lasītāju loka.

”Grāmatas izdevējs ir Liepājas muzejs, taču tas nebūtu iespējams bez Liepājas uzņēmēju Aivara Burģa, Māra Bindera, Andra Ivanova, Imanta Vismina un Viļņa Kronberga, Liepājas pilsētas Domes un Kultūras pārvaldes speciālistu Aigara Štāla un Daces Bluķes, Liepājas Pedagoģijas akadēmijas mācību spēku Birutas Petres, Edgara Lāma un Artura Medvecka finansiālā, morālā un praktiskā atbalsta,” saka muzeja direktore Dace Kārkla.

Grāmata”Līdzās stāvēja eņģeļis. Tas notika 20. gadsimtenī Eiropā” ir bagātīgi ilustrēta ar fotoattēliem no autores personīgā arhīva. Vāka mākslinieciskā noformējuma autore ir māksliniece Zīle Dāvidsone no Rīgas. Grāmata drukāta Jelgavas tipogrāfijā.

Ikvienam interesentam atvēršanas svētku laikā būs iespējams grāmatu arī iegādāties par draudzīgu cenu.

Liepājas muzejs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz