Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepavietes muzejā rāda meistarību un aicina piebiedroties savam pulkam

Liepavietes muzejā rāda meistarību un aicina piebiedroties savam pulkam
25.09.2007 11:17

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja Kūrmājas prospektā 16 mazajā izstāžu zālē iekārtotā Tautas lietišķās mākslas studijas ”Liepava” izstāde liecina par studijas dalībnieču augsto meistarību, Lejaskurzemes novadam raksturīgo krāsu izjūtu un rokdarbnieču smalkumu pērlīšu adījumos. Kā sacīja studijas vadītāja Smaida Rubeze, ”Liepavas” izstāde ”Arī tu tā vari!” muzejā skatāma vēl tikai līdz 30. septembrim, taču ikviens, kas vēlas līdzdarboties lietišķās mākslas studijā ”Liepava” ir laipni gaidīts.

Liepavietes gaida jaunus dalībniekus savā kolektīvā. ”Katrs no mums ir spējīgs radīt skaistas lietas, ja tikai to vēlas,” sacīja Rubeze.  

Laikā, kad tik bieži sabiedrībā runājam par latviskās identitātes un tradīciju saglabāšanu, lietišķās mākslas studija ”Liepava” piedāvā nodarboties ar savas tautas gara mantu izzināšanu un pašapliecināšanos.

”Mums jau nav nekas jāizdomā vai kaut kam jāpiemērojas, mēs esam nākuši no kuršiem, no līviem, mūsu dzīve rit pie jūras, tās ir mūsu saknes, mēs esam trakie, lepnie kurzemnieki. Tas viss skaidri un gaiši parādās mūsu spilgtajos tautas tērpos, rotās, rokdarbos, deķos – visur, arī mūsu jaunradē,” uzskata studijas ”Liepava” vadītāja.

Pašlaik kolektīvā darbojas 33 dalībnieki, kuri, lielākoties, strādā tekstila (rokdarbi, aušana) un ādas apstrādes nozarēs.

Liepājas muzejā iekārtotajā izstādē vecākā tautas lietišķās mākslas  studija ”Liepava” aicina aplūkot un iepazīt 15 liepaviešu 150 darbus – segas, lakatus, dažādus lina izstrādājumus, etnogrāfiskas kopijas un protams savus izcilos rokdarbus, kuri lielākoties rotāti ar ieadītām pērlēm.

Tautas lietišķās mākslas kolektīvu ”Liepavu” 1953. gadā izveidoja Liepājas muzeja un Liepājas mākslas skolas pamatlicējs Jānis Sudmalis, kaut gan pirmie mūspuses tautas mākslas entuziasti, ”Liepavas” izveidotāji savu darbību uzsāka jau 1951.gadā.

Ja vēlies pievienoties zvani – mob.tel. 2 6425800, e-pasts [email protected]

Liepājas muzejs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz