Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Nulles meridiāns” un citi projekti

“Nulles meridiāns” un citi projekti
Foto: Lība Mellere
31.03.2016 06:59

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Viesnīcā “Promenade hotel” ar netradicionālās tehnikās veidotiem darbiem viesojas Maskavas mākslinieks Alex Che. Viņa izstāde “Nulles meridiāns” ir pirmais jaunā projekta “World Art Summit” (“Pasaules mākslas samits”) aktivitātēm.

Alex Che jeb Aleksejs Čeremnihs ir pieredzējis mākslinieks, kurš ne tikai glezno, bet arī veido arthouse filmas, skates Maskavas modes nedēļā, raksta slejas par mākslu. Mākslinieka izstādes notikušas vietās pasaulē. Alex Che glezno ne tikai ar tradicionāliem paņēmieniem un materiāliem, bet arī ar jēlnaftu un paša izlolotā autortehnikā – CigArt (zīmēšana ar aizdegtu cigāru). Izstādē “Nulles meridiāns” Liepājā apskatāma šajā autortehnikā veidota sērija “Aizspogulija”, kurā aplūkojami ar aizdegtu cigāru tapuši Salvadora Dalī, Merilinas Monro, Maikla Džeksona un citi portreti, kurus kā spogulī var pielaikot ikviens apmeklētājs. Savukārt ar jēlnaftu veidota piecu darbu sērija “Atvērts” un citas dažādas tematikas gleznas.

Izstāde “Nulles meridiāns” ir pirmā iespēja iepazīt citu tautu mākslas un kultūras jaunākās izpausmes projektā “World Art Summit”, kas veidots, lai vienotu tautas caur kultūru visās tās izpausmēs, bez politikas – stāsta samita direktors, uzņēmējs Edijs Klaišis. Samits sācies Liepājā, jo tā ir E. Klaiša dzimtā pilsēta, un turpināsies Rīgā, Astanā, Almati, Maskavā un citviet. Projektā ir iecerēts organizēt dažādu kultūras nozaru pārstāvju viesošanos Latvijā, piemēram, ir iecere ataicināt ielu māksliniekus “Street Skills” no Baltkrievijas un uzdāvināt Liepājai kādu fasādes gleznojumu, savukārt mūziķi no Kazahstānas “Made in KZ” veido kaverversiju Raimonda Paula sacerētajai un Laimas Vaikules izpildītajai dziesmai “Vernisāža”.

Ar projekta “Pasaules mākslas samits” dalībniekiem iespējams iepazīties “World Art Summit” lapā sociālajā tīklā “Facebook”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz