Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Oktoberfest” – pašā Liepājas centrā

“Oktoberfest” – pašā Liepājas centrā
30.09.2010 07:01

Atslēgvārdi

“Kaut tikai nedēļas nogalē nelītu lietus!” – tāda ir Medzes pagastā dzīvojošo Ausmas un Rainera Štālu vislielākā velēšanās, jo piektdien un sestdien viņi liepājniekus un pilsētas viesus pašā pilsētas centrā pie Rožu laukuma aicinās uz “Oktoberfest” tradīciju iedzīvināšanu Liepājā.

Minhenē notiekošie alus svētki “Oktoberfest” šogad svinēs 200 gadu jubileju, un tie ir populāri ne tikai pašā Vācijā, bet šo lielo sarīkojumu apmeklē tūristi no daudzām valstīm. Un šo vācu tradīciju kaut mazliet mēģina iedzīvināt arī citās valstīs. Ausma un Rainers, kas pirms dažiem gadiem no Vācijas ir pārcēlušies dzīvot uz Latviju un par savu mītnes vietu izvēlējušies Medzes pagastu, piektdien un sestdien visus aicina uz “Oktoberfest” tradīcijas iedzīvināšanu Liepājā. “Mums šķiet, ka varētu izdoties,” viņi smaidot sacīja sarunā ar “Kurzemes Vārdu”.

Piektdienas rītā automašīnu stāvlaukumā starp viesnīcu “Līva” un Latviešu biedrības namu uzslies lielo telti, kurā jau no pulksten 10 skanēs mūzika, notiks konkursi un atrakcijas gan bērniem, gan pieaugušajiem, varēs tukšot alus kausus un baudīt īstas vācu desiņas un citus gardumus. To sola šo svētku organizatori. Tas viss turpināšoties arī sestdienā, kad būs cūkas stilbiņa ātrēšanas sacensības un daudz citu jautrību.

Atgādināsim, ka Vācijā, Minhenē, “Oktoberfest” tradīcija dzimusi 1810. gada 12. oktobrī, kad precējās kroņprincis Ludvigs un princese Terēze. Toreiz neviens nevarēja iedomāties, ka piecu dienu kāzu svinības pēcāk izvērtīsies alus festivālā. Kroņprincis kļuva par karali Ludvigu I, bet jaunā tradīcija iemantoja nosaukumu – Oktoberfest. Tiesa gan, šajos 200 gados “Oktoberfest” 24 reizes nav noticis epidēmiju un pasaules karu dēļ.

Kristīne Pastore
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz