Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Varēs apskatīt Sigitas Jevgļevskas svēpētās keramikas darbu izstādi

Varēs apskatīt Sigitas Jevgļevskas svēpētās keramikas darbu izstādi
Foto: Publicitātes
12.05.2017 11:01

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 18.maija līdz 23.jūnijam mākslas salonā “Ludviķis” būs apskatāma Liepājas teātra aktrises Sigitas Jevgļevskas svēpētās keramikas darbu izstāde ”Raupjums un maigums”, informēja mākslinieces pārstāvji.

Māksliniece uzsver, ka viņai ir svarīgi, lai viņas veidotie trauki būtu praktiski pielietojami, nevis vienkārši eksponāti, bet ikdienā tiktu izmantoto mājoklī un virtuvē. Izstādes vadmotīvs ir maigie mežģīņu raksti, kas kā kultūras nospiedums rotā raupjo mālu, – tādēļ arī izstādei dots nosaukums ”Raupjums un maigums”.

“Šajā ziemā vēlējos izveidot kaut ko pašas rokām, taustāmu rezultātu, tieši pretēji tam, ko es ikdienā daru kā aktrise, jo manai profesijai ir tik gaistošs, netverams rezultāts. Veidojot māla traukus es ļoti atpūšos, tā ir iespēja kādu brīdi neko nedomāt. Es ārkārtīgi priecājos, ka bija iespēja apgūt keramikas trauku veidošanu, jo uzskatu, ka katrai sievietei būtu jāprot kaut ko izveidot pašai. Mēs dzīvojam tādā virtuālajā pasaulē, kur praktiskās zināšanas un prasmes ir īpaši vērtīgas,” stāsta māksliniece.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc tieši svēpētā keramika, Sigita atbild: “Svēpētās keramikas vienkāršība un skaistums ir tās melnajā tonī. Tas pieļauj, ka izveidotie trauki nav perfekti pareizi, uz tiem redzami neskaitāmi pirkstu nospiedumi, veido faktūru. Nav maznozīmīgs fakts, ka šie trauki ir pilnībā ekoloģiski – veidoti no māla un specifiskā veidā dedzināti, iegūstot melno krāsu. Man ļoti patīk tas, ka trauks ir praktiski noderīgs, tajā var ieliet pienu, ielikt pašceptus cepumiņus. Trauks arī zināmā mērā atgādina sievietes būtību, jo svarīgi zināt, ar ko sieviete ir piepildīta.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz