Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Krusta ielas nama iedzīvotāji: “Mājā paveikts daudz, jūtamies apmeloti”

Izlasot laikraksta “Kurzemes Vārds” šā gada 7. septembra numurā un portālā liepajniekiem.lv 8. septembrī publicēto rakstu “Apsaimniekotāju dēvē par monstru. Vai tiešām atmaskošana?”, radās jautājums: atmaskošana vai nomelnošana?

Krusta ielas nama iedzīvotāji: “Mājā paveikts daudz, jūtamies apmeloti”
Foto: Egons Zīverts
14.09.2023 06:18

Inga Miodle, Krusta ielas 1. nama dzīvokļu īpašnieku vārdā

Izlasot rakstu, izskatās, ka “Liepājas namu apsaimniekotājs” ar dažu mājas uzurpatoru līdzdalību izsaimnieko visus mājas līdzekļus līdz pēdējai kapeikai bez citu iedzīvotāju atļaujas. Turklāt – slepus!

Tomēr tā nedomā mājas iedzīvotāju lielākā daļa! Mēs jūtamies apmeloti un ļoti aizvainoti. Sūdzības ceļ anonīma persona, kurai ir daži domubiedri, bet raksta autore to pasniedz kā vienīgo patiesību.

Vēsturiska atkāpe. Krusta ielas 1 daudzdzīvokļu māju agrāk apsaimniekoja SIA ”Vecliepāja”, pēc tam sākās biedrību veidošanas laiki. Nodibinājām b-bu ”Krusta 1”.

Piecu (5) gadu mūsu pašu saimniekošanas rezultātā nonācām līdz finansiālam kraham. Tika atslēgta karstā ūdens padeve un apkure, kamēr nenosedzām daļu no parāda.

Biedrībā bija grūtības gan ar dokumentu, gan tāmju iegūšanu, lai pārliecinātos par godīgumu. Mistiska firma regulēja apkuri ziemu un vasaru.

Mājas kopīgais parāds bija izaudzis līdz 14 tūkstošiem latu.

Pilnai mājas renovācijai lielākā daļa dzīvokļu īpašnieku nepiekrita, uzkrājumi veidojās vāji, tādēļ nopietniem remontiem naudas nebija. Tā pamazām rūga neapmierinātība.

Vienīgā izeja, ko redzējām, bija pāriet pie SIA ”LNA”. Protams, ka bez cīņas ar b-bas valdi un tās piekritējiem tas gludi nenotika. Jāpiebilst, ka valdes sastāvā bija vairāki parādnieki. Tomēr ar pārliecinošu balsu vairākumu tas mums izdevās.

Kopš 2012. gada, kopš esam LNA paspārnē, mūsu māja ir ieguvusi ne tikai vizuālu pievilcību, bet izdevies veikt virkni tehnisku uzlabojumu.

Ir modernizēts siltummezgls, kas dzīvokļos padod siltumu pēc āra temperatūras, līdz ar to vairs nav atvērto logu problēma ziemā. Tāpat ir nomainīta visa iepriekš novecojusī mājas elektroinstalācijas sistēma. Nosiltinātās un glītās mājas galu sienas ir devušas jūtamu labumu tiem, kas dzīvo pie ārsienām, jo dzīvoklī ir kļuvis par 4 grādiem siltāks. Nomainītie pakešu logi kāpņu telpās un pagrabos arī ir paaugstinājuši energoefektivitāti.

Taču jāatzīst, ka nekas nav nācies viegli, jo

daļa dzīvokļu īpašnieku viņiem vien zināmu iemeslu dēļ sīvi pretojas jebkuriem mājas remonta darbiem, liekot lietā jebkurus līdzekļus –

nomelnošanu, melus, nepamatotu sūdzību rakstīšanu, citu kaimiņu kūdīšanu neparakstīties, draudēšanu ar tiesu darbiem.

Tā arī šoreiz, kad dzīvokļu īpašnieku vairākums vēlējās jaunas pagraba durvis un ārdurvis ar elektronisko koda atslēgu. Lai būtu ne tikai drošāk un siltāk kāpņu telpās, bet arī komfortablāk pirmo stāvu iedzīvotājiem, kuriem bija jāklausās nemitīgā durvju dauzīšanā.

Atkal bez būvvaldes un policijas iesaistes neiztika. Tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par necenzētu vārdu lietošanu, roku vicināšanu, draudēšanu un strādnieku traucēšanu darbā. Darbi tika pārtraukti uz divām nedēļām.

Rakstā īpaši izceļams ir viens no anonīmajiem apgalvojumiem: ”Jo vairāk remontē to mūsu māju, jo sliktākā stāvoklī viņa paliek.”

Sākumā, kad pievienojāmies LNA, kad naudas uzkrājumus vēl tikai veidojām un nauda sanāca tikai avārijas darbiem, šie paši cilvēki nemitīgi apgalvoja, ka LNA neko nedara.

Tagad tik daudz ir izdarīts! Darbi runā paši par sevi. Bet viņi apgalvo, ka tiek shēmots un zagts. Mums, kas cenšamies kaut ko darīt mājas uzlabošanai, nesaņemot par to ne centa, ir apvainojoši un skumji lasīt šādus apgalvojumus. Tie ir cieņu un godu aizskaroši.

Inga Miodle, Krusta ielas 1. nama dzīvokļu īpašnieku vārdā

Saistītie raksti

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz