Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Māmiņas: Jūtamies valstiski ignorētas un pat nevēlamas

Māmiņas: Jūtamies valstiski ignorētas un pat nevēlamas
14.05.2009 09:59

Atslēgvārdi

Pārdzīvojot pēdējā laika notikumus un mūsu bezspēcību cīņā par savu un savu bērnu nākotni, radusies pilnīga bezcerība un neizpratne par pie varas esošo plāniem attiecībā uz latviešu tautas turpmāku pastāvēšanu.

It kā visi saprot un, “zvejojot” vēlētāju balsis, arī nerimstas uzsvērt, ka Latvijas vienīgais resurss ir cilvēks, tomēr šī brīža necienīgā darbība attiecībā pret jaunajām ģimenēm, liek domāt, ka tie ir tukši vārdi un šī brīža valsts vadība nevēlas Latviju saglabāt.

Pie Ministru Kabineta vakar notikušā protesta akcija un pēc tam pieņemtie valdības lēmumi bija skaidrs apliecinājums tam, ka, pirmkārt, jau premjeram un arī Labklājības ministram nerūp Latvijas bērni, jaunās ģimenes un tie pāri, kas bērniņu vēl tikai gaida. Pieņemot lēmumu par vecāku pabalstu ”griestu” uzstādīšanu, viņi ir izvēlējušies demogrāfiskā stāvokļa pasliktināšanos, kas varētu novest pie tautas izzušanas ilgtermiņā.

Tomēr nav runa tikai par tālāku nākotni, jau tagad daudzas māmiņas visā Latvijā ir tuvu izmisumam, saprotot, ka bērniņam nevarēs nodrošināt visu nepieciešamo. Arī jaunās ģimenes plānojot bērniņu, bija rēķinājušās ar konkrētu pabalstu, izlemjot par labu dzimtas turpināšanai. Tā tas nevar turpināties.

Vakar pie Ministru Kabineta bija ieradušās māmiņas tikai no Rīgas, taču to pašu pārdzīvo daudz lielāks skaits Latvijas iedzīvotāju. Ja Dombrovskis klaji ignorē šādas, miermīlīgas protesta akcijas, ir jādomā citi veidi, kā pastāvēt par savām un visas valsts interesēm. Māmiņas ir gatavas cīnīties, jo viņām ir bērni, par kuriem jārūpējas.

Šeit varat redzēt nelielus video klipiņus, kas tapuši piepalīdzot tētiem un vizuāli demonstrē vakardienas protesta akciju un valsts vadības attieksmi: http://www.youtube.com/maminuklubs 

Aicinām arī citas māmiņas un ģimeņu atbalstītājus būt aktīviem, jo ir jāatrod veidi, kā šo valsti saglabāt!

Ar cerību,
Ilze Andersone (trīs bērnu mamma)
Inga Feldmane (divu bērnu mamma)
Eva Liepiņa (divu bērnu mamma)
Liene Jansone (otrā bērniņa gaidībās)

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz