Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Agnese Matisone: Aktieri pidžamās runā par mīlestību

Agnese Matisone: Aktieri pidžamās runā par mīlestību
29.05.2009 18:02

Atslēgvārdi

Kamēr Repšes kungs un citi gudrie tautas brāļi silda ekonomiku un varbūt vēl kaut ko, Liepājas teātrī ieradies Rolands Augustins (Atkočūns). Neba tukšām rokām viņš uz viesmīlīgo Liepāju nācis, bet, lai dāvātu skatītājiem izrādi ”Pidžama sešiem. Spēlēsim draudzīgu ģimeni jeb garnējums franču gaumē”.

Režisora ceļasomā kafija, cigarete un … pidžama. Tā nav parasta pidžama, tajā ieģērbti Liepājas teātra aktieri Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Jūlija Ļaha, Kaspars Gods un Signe Ruicēna.

Siena gubiņas, silti, ēnaini kakti, gada īsākās nakts šarms, govju rimtā elpošana mijas ar aitu blējieniem, cūku urkšķi un kūpošas govju kūkas sētsvidū – tuvs motīvs latviešu sirdsbalsij, kauč dziedi līdzi!

Garnējums franču gaumē pazīstams arī latviešu gēnam un, domājams, visiem labu cilvēku gēniem. Tādiem, kas meklē, atrod, izlaiž no rokām un atkal grābj ciet. Kas vainīgs, tas bailīgs, bet beigās visi pāri dabonas. Kā jau komēdijā – negaidīti pavērsieni, nevainīgi pārpratumi un veikli vītas intrigas.

Prieks par to, ka liepājnieki tiek mieloti ar Marka Kamoleti (1923 – 2003) daiļradi. Šis Parīzes itālis ieņem stabilu vietu izcilāko franču komēdijas autoru sabiedrībā. M. Kamoleti bijis mākslinieks grafiķis, visus spēkus veltījis dramaturģijai un teātrim. Pēc režijas apguves, gandrīz visus savus dramaturģiskos sacerējumus iestudējis pats.

Iesākumā šķiet, ka dramaturgs cilvēkiem norauj maskas. Tomēr M. Kamoleti radītie personāži rādīti savās reālajās emocijās, bez smiņķa kārtas. Dramaturgs mīļi smaida par pidžammotiem ļaudīm, bet lieki tos netraucē un neglūn pa atslēgas caurumu, kad gaisma nodzēsta.

Arlabunakti! – tie, kas apmeklēs iestudējumu, sapratīs, ka ar šo vārdu nekas nebeidzas…

Agnese Matisone,
dažādu procesu vērotāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz