Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Čipiņš pazudis, durvis ciet! Kā tikt pie jaunas elektroniskās atslēgas

Čipiņš pazudis, durvis ciet! Kā tikt pie jaunas elektroniskās atslēgas
Jaunas elektroniskās atslēgas izgatavošana ir dažu minūšu jautājums, un pakalpojums izmaksās aptuveni trīs eiro. (Foto: Egons Zīverts)
19.02.2020 07:00

Miks Kuncītis

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Reti kuram dzīvē gadījies izsprukt no situācijas, kad neuzmanības dēļ pazaudētas personīgās mantas, tai skaitā atslēgas. Ja ar mums ierastajām atslēgām viss ir skaidrs – ja pazaudē, novīlē jaunu –, tad ar elektronisko atslēgu jeb tā dēvēto čipu, kas parasti sargā māju kāpņu telpu durvis, ir mazliet citādāk.

Sarunās ar lielākajiem pilsētas namu apsaimniekotājiem noskaidrojām, ka čipatslēgas pēdējos gados kļuvušas ļoti populāras un aizvien vairāk daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju tās vēlas izmantot arī iekļūšanai savā kāpņu telpā. Tās ir ērti lietojamas un parocīgas – nopīkstini uz konkrētu vietu, un durvis atveras. “Liepājas namu apsaimniekotāja” pārstāve Ieva Puka gan pieminēja, ka lielākajai daļai iedzīvotāju, kuri ikdienā izmanto elektroniskās atslēgas, nav zudusi iespēja durvis atvērt, nospiežot konkrētu ciparu kombināciju. “Parasti, uzstādot šādu elektroniku pie māju kāpņu telpām, saglabājas kā viena, tā otra opcija. Tādu māju, kur durvis var atvērt, tikai izmantojot čipu, ir samērā maz, tādēļ arī situācijās, ja gadās nozaudēt šo rīku, uz ielas nepaliksiet – galvenais, paturēt prātā arī koda kombināciju,” pastāsta Ieva Puka.

Ja nu tomēr gadās nozaudēt čipu, tad esot jāvēršas pie mājas pārziņa vai kontaktpersonas, kas palīdzēs tikt pie jauna. “Konkrētās mājas pārziņiem noteikti ir rezerves čips, kuru izmantojot var viegli izgatavot dublikātu. Tas gan nebūs par velti,” sacīja I. Puka.

Laikraksts noskaidroja, ka jauna čipa izgatavošana izmaksās aptuveni trīs eiro un tas ir dažu minūšu jautājums. Turklāt Liepājā ir vairāki uzņēmumi, kas ar to nodarbojas. Gadījumā, ja esat nozaudējis vienīgo oriģinālo čipu un nav dublikātu, tad tikt pie jaunas elektroniskās atslēgas var tikai pie sākotnējā ražotāja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz