Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Japānas vēstnieks pulcē interesentus Liepājas muzejā

Japānas vēstnieks pulcē interesentus Liepājas muzejā
Foto: Aigars Prūsis
16.09.2020 17:45

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Šodien, 16. septembrī, Liepājas muzejā ar lekciju par Japānas kultūru uzstājās Japānas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā V. E. Jasuhiro Kavaguči (Yasuhiro Kawaguchi). Pirms lekcijas vēstnieks muzejā tikās arī ar Liepājas mēru Jāni Vilnīti, portālu liepajniekiem.lv informēja Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Skangale.

Īsi pirms lekcijas Japānas vēstnieks neformalā gaisotnē ar domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti pārrunāja aktualitātes Latvijas un Japānas līdzšinējā sadarbībā, tostarp pieaugošo interesi par Baltijas tirgu no Japānas uzņēmējiem, kā arī iespējas Japānas kultūras un valodas popularizēšanai Latvijā un Liepājā. Abas puses atzīmēja, ka Latvijas jauniešu vidū arvien pieaug interese par Japānas kultūru un mākslu.

Ņemot vērā liepājnieku augošo interesi par japāņu kultūru, tika virzīta saruna par turpmāko Liepājas muzeja sadarbību ar Japānas vēstniecību Latvijā. Viena no idejām, kā turpināt japāņu kultūras iepazīšanu, būtu tuvākajā laikā īstenota papīra locīšanas mākslas – origami meistarklase Liepājas muzejā. Origami radās Japānā jau 17. gadsimtā, bet plašāku popularitāti ārpus Japānas ieguva vien 19. gadsimta vidū. Vēl tika pārrunāti jautājumi par iespēju sadarboties mūsdienu mākslas izstāžu jomā un par viedo tehnoloģiju izmantošanu muzeju darbībā.

Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Jasuhiro Kavaguči (Yasuhiro Kawaguchi) Japānas vēstniecību Latvijā vada no 2019. gada 21. janvāra.

Japāna ir valsts, kurā, pēc vēstnieka vārdiem, jāieplāno ne mazāk kā 10 dienu ilga viesošanās, jo pārsteidzošie iespaidi te atklājas gan kultūrā, gan dabā. Vēstnieks savā stāstījumā soli pa solim iezīmēja to, kas ikvienam būtu jāzina, apmeklējot Japānu.

Izstādi ”Kabuki 歌舞伎. Japānas 19. gadsimta ukijo-e” Liepājas muzejā, kas parāda kabuki teātra aktieru attēlojumu Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā esošajos Japānas Edo perioda krāsainajos kokgriezumos jeb ukijo-e, apmeklētāji vēl varēs skatīt visu nākamo nedēļu, līdz 27. septembrim.

(Foto: Aigars Prūsis)
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz