Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ronalds Fricbergs: Mājsaimniecībām situācija šobrīd nav tik traģiska

Līdzīgi kā 2020. un 2021. gadā, arī šogad pašvaldības varēs noteikt spēkā esošajam regulējumam atšķirīgus nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas termiņus un samaksu pārcelt uz vēlāku laiku līdz 2022. gada beigām, lēmusi Saeima.

Ronalds Fricbergs: Mājsaimniecībām situācija šobrīd nav tik traģiska
14.02.2022 06:00

"Kurzemes Vārds"

Pagaidām Liepājas pašvaldībā nav diskutēts par nepieciešamību arī šogad pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņu. Par šo jautājumu aprunāšos gan ar speciālistiem, gan politiķiem. Ja arī dome par to lems, tad tas notiks tuvāk pirmajam samaksas termiņam, kas ir marta beigas.

Manuprāt, vajadzība atlikt šo maksājumu nav. Iepriekšējos gados nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņa pārcelšana šī nodokļa maksāšanas disciplīnu nav būtiski ietekmējusi.

Gan 2020., gan 2021. gadā nodokļa plāns ir izpildīts un pat pārpildīts. Daļa šo nodokli samaksā uzreiz par visu gadu, uzņēmēji parasti izvēlas maksāt pa ceturkšņiem, jo viņi rūpīgi plāno savu finanšu plūsmu.

Nodokļa samaksas termiņa pārcelšana ir viens no atbalsta veidiem nodokļu maksātājiem, ņemot vērā Covid-19 pandēmijas izraisītās ekonomiskās un finansiālās krīzes. Tagad tām klāt nācis arī energoresursu cenu satricinājums, taču arī šeit ir dažāda veida valsts atbalsta mehānismi, līdz ar to, domājams, mājsaimniecībām situācija šobrīd nav tik traģiska.

Tomēr, ja Saeima pašvaldībām ir devusi iespēju noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas termiņus, tad šis jautājums tiks pārrunāts.

Ronalds Fricbergs, Liepājas pilsētas izpilddirektors

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz