Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā pīrāgus izcept mīkstus un gaisīgus kā pūkas

Kā pīrāgus izcept mīkstus un gaisīgus kā pūkas
Foto: pixabay.com
02.04.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Lieldienas pēc Ziemassvētkiem nereti ir nākamās brīvdienas, kad daudzās mājās top pīrāgi. Tāpēc piedāvāsim kādu recepti, kas sola, ka pīrāgi izdosies mīksti un gaisīgi kā pūkas.

Mīklai vajadzēs 1 glāzi kefīra, pusglāzi augu eļļas, 1 paciņu (11 gramus) sausā rauga, 1 tējkaroti sāls, 1 ēdamkaroti cukura un 3 glāzes miltu.

Kefīru sajauc ar eļļu un mazliet uzsilda uz plīts, pievieno cukuru un sāli. Miltus izsijā un sajauc ar raugu, tad pamazām pievieno kefīra un eļļas maisījumu un samīca mīklu. Tā vismaz uz 30 minūtēm jāatstāj uzrūgt siltā vietā, un neuztraucieties, ja mīkla pārāk neuzbriest, jo pīrāgi turpinās “augt” cepoties. Kamēr mīkla rūgst, var gatavot pildījumu saldiem vai sāļiem pīrāgiem – speķīti, saldu biezpienu, šķiņķi ar sieru, olu ar rīsiem, kartupeļu un sēņu pildījumu vai ābolus ar kanēli. Iespējas ir visdažādākās. Var cept ķimeņu maizītes, tad vajadzēs tikai mazliet sviestiņa, sāli un ķimenītes. Šī pati mīkla derēs arī picai, bet, cepot saldās smalkmaizītes, var pielikt vairāk cukura, pievienot vaniļas cukuru un mazliet izkausēta margarīna.

Plāti izklāj ar cepampapīru, kas mazliet ieeļļots, uz tā izveidotos pīrāgus kārto rindās. Kamēr silst plīts, kādas 10 minūtes ļauj pīrāgiem uzbriest. Pirms cepšanas vēl nosmērē ar sakultu oliņu, lai tie izcepoties iegūtu patīkamu spīdumu. Cept vajadzēs 180–200 grādu temperatūrā kādas 15–20 minūtes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz