Piecas idejas veselīgām vakariņām
liepajniekiem.lv
Fitnesa trenere un veselīga dzīvesveida iedvesmotāja Eva Alenceviča dalās ar piecām vakariņu receptēm no savas rokasgrāmatas ”Ēd kusties dzīvo”, lai parādītu, ka ēst veselīgi var arī ļoti garšīgi.
- Lēcu zupa (330 kcal)
Ņem dārzeņus pēc izvēles, piemēram, seleriju, brokoļus, burkānus, sīpolus. Pievieno 50 gramus lēcas un 150 gramus vistas fileju, kas apcepta 5 gramos kokoseļļā. Beigās iejauc 50 gramus kausēto sieru ”Dzintars light”.
- Tortiljas pica (478 kcal)
Pilngraudu tortilja tiek apsmērēta ar 25 gramiem tomātu pastas. Virsū kārto 150 gramus vārītu vistas fileju, sarkanos sīpolus, šampinjonus, papirku, utt., pārkaisa ar 50 gramiem rīvētu 10% sieru. Cep cepeškrāsnī.
- Pildīta paprika (349 kcal)
Veselu papriku pilda ar 150 gramiem apceptu tītara malto gaļu, kas sajaukta ar dārzeņiem un 25 gramiem 10% sieru. Cep cepeškrāsnī.
- Lasis ar kartupeļu biezeni (332 kcal)
Krāsnī cep 150 gramus laša filejas ar dārzeņiem. Klāt tiek pievienoti 60 grami kartupeļa un 60 grami saldā kartupeļa, kas izvārīti, sablenderēti. Biezenī iejaukti 20 grami kausētā siera ”Dzintars light”.
- Pupiņu un maltās gaļas sautējums (kcal 415)
150 gramus apceptas maltas liellopu gaļas sautē kopā ar dažādiem dārzeņiem un pus bundžu pupiņām tomātu mērcē.