Ceturtdiena, 27. februāris Līva, Līvija, Andra

Recepte: Turku zirņu salāti ar tunci

Recepte: Turku zirņu salāti ar tunci
Turku zirņiem jeb aunazirņiem ir nedaudz riekstaina garša, un izvārīti tie arī atgādina apaļus riekstiņus. Šie pākšaugi ir ļoti labs ogļhidrātu, olbaltumvielu, šķiedrvielu, B vitamīnu un dažu minerālvielu avots. (Foto: wikipedia.org)
22.01.2020 12:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Šai pat steidzīgā darbdienā ātri pagatavojamai maltītei būs nepieciešami turku zirņi, kārbiņa tunča konserva eļļā, sīpols, zaļie lociņi, svaigs gurķis, pāris citrona šķēļu vai puse citrona, pipari un sāls pēc garšas. Produktu proporcijas ņemamas brīvi, pēc iespējām un pēc patikas.

Var lietot konservētus turku zirņus, bet, ja ņem nevārītus, tad tos iepriekš izmērcē ūdenī: ja no rīta iemērc, vakarā var vārīt – apmēram stundu. Sakapā sīpolu, sagriež gurķi un lociņus. Saspaida sīkos gabaliņos tunci. Sagatavotos produktus saliek vienā traukā. No citrona salātos iespiež sulu, virsū uzmaļ piparus. Visas sastāvdaļas glīti samaisa. Ja kārojas, var pievienot sāli, taču jāņem vērā, ka sāls jau ir konservētajā tuncī.

Šis ir garšīgs un sātīgs ēdiens, tas derēs gan brokastīm, gan pusdienām, turklāt dzeltenie zirņi ar zaļajiem gurķiem un lociņiem kopā arī labi izskatās. Ja gatavo veģetāru versiju, tas ir, bez tunča, tad salātus aizdara ar dažām karotēm olīveļļas.

Sadarbībā ar

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Aizmirsu paroli