Piektdiena, 21. janvāris Agne, Agnese, Agnija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzticamas un aktuālas ziņas šajā laikā ir ļoti svarīgas!

Piesakies paziņojumiem un esi informēts par būtiskākajiem notikumiem Liepājā!

Pieteikties

Receptes: divi ēdieni, kas sader ar sausu dzirkstošo vīnu

Gada nogales svētkos un Jaungada naktī, kad gandrīz visās glāzēs puto dzirkstošie vīni un šampanieši, zemo cenu dzērienu un vīnu veikals “AlkOutlet” kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā receptes diviem ēdieniem, kas lieliski papildinās dzirkstošā vīnu garšu.

Receptes: divi ēdieni, kas sader ar sausu dzirkstošo vīnu
Foto: Viktorija Kožemjakina
30.12.2021 16:00

liepajniekiem.lv

Neiekrītiet stereotipiskajās ēdienu un dzērienu saderības lamatās (katrs Latvijas iedzīvotājs taču zina, ka pašās labākajās viesībās ir brīdis, kad jābauda ”torte ar šampanieti”) un atstājiet kūkas saldiem deserta dzērieniem, sausos un pussausos dzirkstošos vīnus un šampaniešus baudot kopā ar izsmalcinātām, bet viegli pagatavojamām uzkodām.

Rikotas un kazas siera krēms ar datelēm un bekonu

Sastāvdaļas

300 g rikotas siera;
150 g mīksta kazas siera;
100 g grieķu jogurta;
rīvētas miziņas no 1/2 citrona vai laima;
5 lielas vai 10 mazas dateles;
1 ēdamk. olīveļļas;
1 ēdamk. sviesta;
5 bekona šķēles;
1 liels sīpols, kas sagriezts pusgredzenos;
3 ēdamk. balzamiko mērces;
3 ēdamk. medus;
rozmarīna lapiņas;
rozā pipari;
olīveļļa;
grauzdētā maize pasniegšanai

Pagatavošana

Blenderī vai ar mikseri saputo kopā sierus un grieķu jogurtu, pievieno citrona vai laima miziņas, visu samaisi. Pannā ielej olīveļļu, izkausē sviestu un apcep sīpolus līdz tie ir nedaudz zeltaini. Pielej balzamiko un 1 ēdamk. medus, un cep apmaisot vēl 5-7 minūtes, kamēr sīpoli karamelizējas. Sagriez dateles nelielos gabalos un pievieno sīpoliem, apmaisot cep vēl minūti. Atsevišķi citā pannā apcep mazos gabaliņos sagrieztu bekonu, pievieno to sīpoliem un datelēm.

Liec uz šķīvja siera krēmu, pārkaisi to ar sīpolu – dateļu – bekona maisījumu, apslaki ar nedaudz olīveļļas un atlikušo medu, pārber ar rozmarīna lapiņām un rozā pipariem. Baudi ar grauzdētu maizīti un, protams, dzirkstošu vīnu.

Gatavošanas laiks – 25 min.

Ziedkāposts ar burratas sieru un pesto

Sastāvdaļas

1 liela ziedkāposta galva;
sāls;
8 ēdamk. olīveļļas;
1 tējk. malta kumīna;
1 ēdamk. kūpinātās paprikas;
1 tējk. ķiploku pulvera;
1 tējk. čili pulvera;
1 burratas siera bumbiņa;
iecienīta pesto mērce

Foto: Viktorija Kožemjakina

Pagatavošana

Ziedkāpostu nomazgā, nosusini, sadali nelielās ziedkopās. Lielā bļodā sajauc visas garšvielas ar olīveļļu un sāli. Ar šo maisījumu apsmērē ziedkāpostus no visām pusēm.

Liek ziedkāpostus uz cepamās paplātes un cep sakarsētā cepeškrāsnī, 180 grādu karstumā ~20 minūtes, kamēr ziedkāposti ir gatavi un izskatās kraukšķīgi.

Kārto ziedkāpostus uz šķīvja kopā ar palielos gabalos sagrieztu burratas sieru un pesto.

Gatavošanas laiks – 25 min.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz