Otrdiena, 7. februāra Ričards, Rihards, Nelda
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Receptes: Nodibināta jauna draudzība jeb saldie kartupeļi ar zirnīšiem

Dienišķās vakariņas vai ģimenes pusdienas – lai kāda būtu ēdienreize, namamātei gribas savējos garšīgi paēdināt.

Receptes: Nodibināta jauna draudzība jeb saldie kartupeļi ar zirnīšiem
Foto: pixabay.com
16.10.2022 06:00

Daiga Lutere

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ik pa laikam veikalos var nopirkt batātes jeb saldos kartupeļus, kuriem daudzi diemžēl paiet vienaldzīgi garām. Kā lai tos pagatavo? Sagatavojām recepti, kas ir gan vienkārša, gan neikdienišķa un sātīga. Galvenais – jānopērk saldie kartupeļi!

Foto: Daiga Lutere

Vajadzēs: 500–700 g saldo kartupeļu, 1 iepakojumu saldētu zirnīšu un burkānu maisījuma, 250 ml saldā krējuma, 4 ķiploka daiviņas, rīvētu sieru, sāli (vai “Vegetu”) un garšvielas pēc savas gaumes.

Foto: Daiga Lutere

Sagatavo mērci. Notīra, caur spiedi bļodiņā izspiež ķiploka daiviņas, pieber “Vegetu” un garšvielas, pielej saldo krējumu. Šoreiz pielikts karijs, kas ēdienam piešķirs austrumu garšu un smaržu. Visu kārtīgi samaisa.

Foto: Daiga Lutere

Saldos kartupeļus noskalo un ar mizojamo nazi nomizo tieši tāpat kā parastos kartupeļus. Lieliski, ja mājās ir plata rīve, uz kuras batāti sagriež plānās, vienāda biezuma šķēlītēs. Ja nav, saldais kartupelis jāgriež ar nazi, bet plāni.

Šķēles kārto cepšanas traukā, uzber sasaldētos dārzeņus un uzlej saldā krējuma mērci.

Foto: Daiga Lutere

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Tikai pēc tam liek iekšā cepamo veidni ar saldajiem kartupeļiem. Cep 200 grādos 25–30 minūtes. Batātes izcepas ātrāk nekā parastie kartupeļi.

Brīdi pirms cepšanas beigām paver krāsni un uzkaisa rīvēto sieru. Kad tas izkusis – gatavs!

Foto: Daiga Lutere

Sacepumu liek uz šķīvjiem un pasniedz. Klāt kaut ko no gaļas: kotletes, gaļas bumbiņas, sardeles vai cīsiņus. Ja ir, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Sacepums ir sātīgs ne tikai saldo kartupeļu, bet arī krējuma mērces un siera garoziņas dēļ.

Ieteikumi

  • Saldo kartupeļu sacepums patiks bērniem savas košās krāsas dēļ.
  • Var pievienot dažādus saldētos dārzeņus vai to maisījumus: brokoļus, puķkāpostus, sviesta pupiņas u.c.
  • Šis sacepums piedāvā plašas iespējas variēt ar garšvielām. Labi piestāv dažādu piparu maisījumi, austrumu garšvielu maisījumi u.c.
  • Var izmantot vairāk saldā krējuma, ja ēdienu gribas sulīgāku.
  • Sāli mazliet gan jāpieber, jo kartupeļi tiešām saldi!
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz