Sestdiena, 25. jūnijs Maiga, Milija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vēl var pagūt apēst rabarberu: kā pagatavot skābenā kāruma saldējumu un saldo zupu ar klimpām

Teju katram zināms, ka rabarberi ēdami tikai līdz Jāņiem, tāpēc vēl īsu brīdi jāpagūst tikt pie skābenā kāruma no dekoratīvā krūma.

Vēl var pagūt apēst rabarberu: kā pagatavot skābenā kāruma saldējumu un saldo zupu ar klimpām
Kulinārijas entuziaste Lība Smildziņa, kas darbojas programmā "Rimi bērniem", atzīst, ka viņai ļoti garšo rabarberi un patīk, kā tie izskatās. (Foto: Publicitātes)
18.06.2022 13:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Tas ir vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 grami rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens.

Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10–15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu.

To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus.

Jaunā pavāre entuziaste Lība Smildziņa saka:”Arī mūsu laukos kuplo rabarberi – man ļoti patīk, kā tie izskatās. Mana mazā māsa tos ēd ar brūno cukuru. Viņai šī kombinācija – salds kopā ar ko skābu – ļoti garšo.”

Lība iesaka rabarberus sasaldēt un lietot arī ziemā, turklāt no saldētiem rabarberiem sanāks lielisks saldējums, ko varēsiet ēst arī pēc Jāņiem.

RECEPTES

Rabarberu saldējums

Vajadzēs 300 g iepriekš sasaldētu rabarberu (saldē vismaz 3 stundas), 400 g saldēta mango, 200 ml saldā krējuma, 50 ml kļavu sīrupa.

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, līdz izveidojas salds aukstais gardums.

Foto: Publicitātes

Rabarberu un zemeņu klimpu zupa

Būs nepieciešami 300 g rabarberu, 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu, 60 g (vai pēc garšas) cukura, 400 ml ūdens. Klimpām vajadzēs 1 olu, 1–2 ēd.k. cukura, šķipsniņu sāls, 3–4 ēd.k. kviešu miltu un ūdeni pēc nepieciešamības.

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni. Vāra aptuveni 6–10 minūtes, līdz viss savārījies. Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī. Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu zupā vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

Foto: Publicitātes
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz