Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ir āboli? Būs garda sula!

Ir āboli? Būs garda sula!
Foto: Egons Zīverts
30.08.2018 14:31

www.abolumajas.lv

Ko darīt, ja ļoti gribas svaigu, veselīgu un tīru ābolu sulu, bet veikalos nopērkama tikai ķīmija?

Ko darīt, ja šogad dārzā ābolu ir tik daudz, ka nav kur tos likt – ne paši var apēst, ne radiem atdāvināt?

Vienkārša atbilde

– Pirmkārt, salasām vismaz divus lielus maisus (minimālais apjoms 60 kg) ābolu un ielādējam automašīnā; 

– Otrkārt, aizbraucam aiz Liepājas robežas Nīcas virzienā līdz degvielas uzpildes stacijai ”Latvijas nafta” uz uzņēmuma ”Ābolu mājas” sulu spiešanas rūpnīcu un atveram bagāžnieku;

– Treškārt, puiši paņem jūsu ābolus, ieber modernajās iekārtās, kas ābolus nomazgā, izspiež sulu, to izfiltrē, pasterizē un iepilda īpašos plastikāta iepakojumos ar ērtiem krāniņiem sulas ieliešanai.

– Ceturtkārt, 10 minūtes pēc ierašanās jūs saņemat iepakotu sulu un norēķinaties par pakalpojumu.

Garš termiņš, ērts iepakojums

”Tā ir īsta, tīra, dabīga un dzīva ābolu sula no jūsu pašu atvestajiem āboliem,” saka lietuviešu uzņēmējs Kestutis Fedirka. ”Veikalā nopērkamā ir mirusi sula, kas maksā vienu eiro litrā, bet ”Ābolu mājā” 5 litri sulas maksā 2,60 vai 3 eiro atkarībā no izvēlētā iepakojuma.”

Iepakojums ir aprīkots ar krāniņu, kas nepieļauj gaisa ieplūdi un sulas bojāšanos. Šādā iepakojumā ābolu sula var glabāties gadu. Ja iepakojums sākts lietot, to var dzert līdz divām nedēļām, ja iepakojums glabājas ledusskapī – līdz vienam mēnesim. Tradicionālā veidā sulu fasējot stikla burkā, pēc tās atvēršanas sula ātri bojājas.

Iepakojumā sula var saglabāties ilgi arī tādēļ, ka rūpnīcā sula pēc izspiešanas uzreiz tiek pasterizēta, proti, karsēta vismaz 80 grādu temperatūrā. Pēc tam gan būtu jāievēro silto sulu paku transportēšanas noteikumi, lai krāniņš vai iepakojums neciestu – par to vēlams jautāt personālam. 

Nelielās proporcijās āboliem var pievienot arī, piemēram, bumbierus, ķirbjus, burkānus, dažādas ogas (avenes, aronijas, vīnogas u.c.), arī eksotiskos augļus. Šīs piedevas gan var samazināt sulas derīguma termiņu, taču noteikti uzlabo garšu.

Mūsdienīgā apstrādes iekārta ļauj no ābolu kopējā svara izspiest pat 70% sulas, un viss process notiek automātiski – āboliem nav pat jāpieliek roka. 

Nu, ko? Vai vēl neesat iekārdināti?

Adrese: Klaipēdas šoseja 5 km (degvielas uzpildes stacija ”Latvijas nafta”), Nīcas pagasts.

Ja ir neskaidri jautājumi, zvaniet uz Liepājas rūpnīcu pa tālruni 24778199 vai apmeklējiet mājaslapu www.abolumajas.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz