Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās Johanam Brēmam veltītu izstādi

Atklās Johanam Brēmam veltītu izstādi
Foto: Publicitātes
05.09.2017 13:59

LETA

Atslēgvārdi

16.septembrī plkst.14, koncertzālē “Lielais dzintars” tiks atklāta Johanam Brēmam veltīta izstāde.

Izstāde iepazīstinās ar Johanu Brēmu kā ar sarežģītu mākslas personību – arhitektu, scenogrāfu, gleznotāju un grafiķi, kurš ir uzņemts vairāku Viduseiropas un Austrumeiropas valstu teātru vēsturē un viņa atklāšanas idejas daudzos virzienos joprojām ir dzīvas un iedvesmojošas. 

Divdesmitais gadsimts apstrīdēja daudzus stereotipus, par teātri. Scenogrāfija no aizkulišu telpām pavirzījās uz trīsdimensiju, dinamiski mainīgām telpām, no aprakstošā rakstura – virzienā uz metaforām. Teātru arhitekti pastāvīgi pārkāpa konservatīvo skatuves modeli un pētīja mazāk pierastās attiecības starp skatuvi un auditoriju. Ar nemitīgu centību izpētīt teātra telpu iespējas izcēlās arī scenogrāfs un teātra arhitekts Johans Brēms, kurš dzimis 1907. gada 5. jūlijā, ārsta ģimenē, Liepājā.

  Savas ilgās karjeras laikā viņš strādājis ne tikai dzimtajā zemē, bet arī teātros, kuri atrodas mūsdienu Polijā, Vācijā un Čehijā. Vairāk kā 40 gadus, no 1945. gada līdz 1989. gadam, viņš strādāja Dienvidčehijas teātrī Čehu Budejovicē, kur kļuva par scenogrāfijas nodaļas vadītāju un šeit arī izveidoja vairāk kā 300 skatuves dizainus. Dienvidčehijā Brēms iesaistās pieminekļu izpētē un atjaunošanā. Viņš bija iesaistīts baroka laika teātra atjaunošanā Čehu Krumlovā. Brēms kopā ar savu sievu sistemātiski dokumentēja Dienvičehijas baroka arhitektūru.

Izstādi organizē Čehijas Republikas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Čehijas Republikas parlamenta Senātu, Dienvidčehijas teātri no Čehu Budejovices un Prāgas, Čehijas Republikas Nacionālo muzeju

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz