Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atbalsta vēstule Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra saglabāšanai

Atbalsta vēstule Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra saglabāšanai
20.03.2009 16:03

Latvijas Republikas prezidentam Valdim Zatleram
Latvijas Republikas Aizsardzības ministram Imantam Lieģim
Latvijas Republikas Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim
Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājam Gunāram Daudzem

Pamatojoties uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju, tai skaitā interneta vietnē www.diena.lv 2009. gada 15. martā publicēto Ineses Lūsiņas rakstu ”Grasās likvidēt divus armijas orķestrus” par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Jura Maklakova rezolūciju Aizsardzības ministram Imantam Lieģim par NBS personālsastāva samazināšanu, kā rezultātā ierosināts slēgt divus NBS orķestrus, vēlamies izteikt atbalstu Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra saglabāšanai. Mēs, Liepājas iedzīvotāji, neatbalstām orķestra likvidēšanu, un tam ir daudz iemeslu.

Jūras spēku orķestris ir ne tikai Liepājas, bet arī visas Latvijas vizītkarte. Orķestris piedalās ārvalstu amatpersonu sagaidīšanā, tādējādi radot pozitīvu pirmo iespaidu par Latviju. Jūras spēku orķestris ir pierādījis sevi dažādos festivālos un konkursos ārpus Latvijas, gūstot lielu atzinību gan no profesionāļu, gan mūzikas mīļotāju puses.

Latvijā dažādi pasākumi nav iedomājami bez Bruņoto spēku orķestru piedalīšanās – gan Dziesmu svētki, gan pilsētu svētki, gan NBS dienas un citi pasākumi. Jūras spēku orķestri sabiedrība ir īpaši iemīļojusi. Augsti profesionāli un vienmēr interesanti ir tā koncerti ikvienai publikai dažādās Latvijas vietās, izglītojoši – mūzikas un vispārizglītojošās skolās, kā arī īpaši izklaidējošas ir orķestra atraktīvās defilē programmas. Jāatzīmē, ka Jūras spēku orķestrim ir liela nozīme sabiedrības muzikālajā un kulturālajā audzināšanā, jo tā koncerti notiek bez maksas, tādējādi padarot tos pieejamus ikvienam interesentam.

Jūras spēku orķestris ir viens no nedaudzajiem profesionālajiem pūšaminstrumentu orķestriem Latvijā. Būtu neprāts likvidēt kolektīvu, kas 13 gadu laikā ir sasniedzis augstu līmeni un ir konkurētspējīgs citu Eiropas militāro orķestru vidū. Orķestra attīstībā ir ieguldīts milzīgs darbs un lieli materiālie līdzekļi: tam pirms dažiem gadiem tika uzcelta jauna studija, orķestrim ir jauni, profesionāli instrumenti, kā arī mūziķiem ir augstākā muzikālā izglītība.

Jāpiebilst, ka viens orķestris fiziski nespēs nodrošināt visas NBS ceremonijas, tādēļ arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir vajadzīgs arī Jūras spēku orķestris. Turklāt, piedāvājot mūziķiem pārkvalificēties citās armijas vienībās, liela daļa darbu saglabāt diemžēl nevarēs. Tas būs liels zaudējums karavīru – mūziķu ģimenēm. Arī mūziķi paši ir ieguldījuši lielu daļu savas dzīves, lai kļūtu par šādu augsti kvalificētu darbaspēku.

Mēs lūdzam pārdomāt Jūras spēku orķestra likvidēšanas lietderīgumu. Mēs esam par orķestra saglabāšanu.

Ar cieņu,
Baiba Vigule

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz