Otrdiena, 14. maijs Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gunita Boka: Likuma sardzē

Gunita Boka: Likuma sardzē
21.04.2012 07:17

Nav nekādu šaubu par to, ka katram apzinīgam savas valsts pilsonim ir jāmaksā nodokļi un jāievēro citas likumos iestrādātās normas, lai pacietīgi un kaut pa solītim piedzīvotu ekonomisko uzplaukumu. Taču likuma sargu metodes šajā frontes lauciņā bieži vien izbrīnā liek ieplest mutes, jo reāli ar skaidru saprātu šādas darbības vienkārši nav saprotamas.

Visai komisks, ja vien nebūtu bijis tik skumjšs, bija turpat organizētas kaujas vienības apjomīgs reids pagājušās nedēļas nogalē Liepājas naktsklubos.

Brītiņu pēc pusnakts bars miesās dūšīgu policistu iebrūk tobrīd atpūtnieku pilnajā 1.rokkafejnīcā, kuri izklaidējas un danco Nora un Viktora atskaņotās mūzikas ritmos. Acumirklī telpā iestājas stindzinošs klusums, kuru vēl vairāk paspilgtina braši specvienības tēvaiņi, bruņoti ar šaujamajiem, nostājušies pie kluba izejas durvīm. Taču iespaidīgie zēni nu nemaz nevēlas atstāt sliktu iespaidu un laipni aicina sanākušos turpināt izklaidēties, kamēr amatpersonas veiks vajadzīgās pārbaudes.

Varu vien minēt, kurš no mirstīgajiem vēl ir spējīgs izlikties, ka itin nekas nav noticis un netraucēti turpināt iesākto. Ja nu vienīgi kāds rūdīts FIB aģents varētu iejusties šādā situācijā, tā teikt, kā zivs ūdenī, ne vaibstam nepakustoties.

Solistam Norim purpinot, ka nekad dzīvē vēl nav gadījies dziedāt, bruņotu omoniešu apsargātam, kluba apmeklētāji nenovēršami sāk izklīst, līdz telpā paliek uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi drosminieki. Lieki piebilst, ka vakars neglābjami sabojāts gan apmeklētājiem, gan mūziķiem un ,protams, arī darbiniekiem. Un vai šis ir tas pareizākais, humānākais un labākais veids kārtības nodrošināšanai, kases aparāta un grāmatvedības dokumentu parbaudei?

Taču taisnības labad jāatzīst, ka vēl ekstrēmākas izjūtas nācās piedzīvot jaunā kluba “Pilsētas vārti” saimniekiem un viņu goda viesiem.

Tajā pašā vakarā tiek svinēti jaunās atpūtas vietas atvēršanas svētki. Viss, kā jau tādās reizēs pieklājas, – apsveikuma runas, ziedi un šampanietis! Kurš gan nojauš, ka pacilātībai un priekam atvēlētas vien dažas stundas. Jo – šeku reku – uzticamie kārtības sargi ar visu bruņoto svītu ir klāt! Tā teikt, jau pašā saknē izskaust nelikumības un vēlmi darboties, lai veidotu ko jaunu.

Gunita Boka

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz