Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lielais futbols liepājnieku acīm

Lielais futbols liepājnieku acīm
05.07.2006 20:06

0

Pasaules čempionāts futbolā vienmēr ir piesaistījis ārkārtīgi lielu interesentu skaitu gan pie TV ekrāniem, gan klātienē. Simtiem tūkstoši futbola fanu no visas pasaules dodas uz Pasaules kausa izcīņas norises vietu, neatkarīgi no tā, vai viņu valsts izlase tajā piedalās, vai ne. Uz lielajiem kājbumbas svētkiem Vācijā bija devušies arī vairāki liepājnieki, kas dalījās savos iespaidos. Trīs “Liepājas metalurga” fani – Kristaps, Mārtiņš un Edgars – izmanto šo ceļojumu, lai gūtu jaunus iespaidus un pieredzi par futbola līdzjušanas kultūru citās valstīs un, protams, lai vērotu augsta līmeņa futbolu.

Pasaules čempionāts futbolā vienmēr ir piesaistījis ārkārtīgi lielu interesentu skaitu gan pie TV ekrāniem, gan klātienē. Simtiem tūkstoši futbola fanu no visas pasaules dodas uz Pasaules kausa izcīņas norises vietu, neatkarīgi no tā, vai viņu valsts izlase tajā piedalās, vai ne. Uz lielajiem kājbumbas svētkiem Vācijā bija devušies arī vairāki liepājnieki, kas dalījās savos iespaidos.
Trīs “Liepājas metalurga” fani – Kristaps, Mārtiņš un Edgars – izmanto šo ceļojumu, lai gūtu jaunus iespaidus un pieredzi par futbola līdzjušanas kultūru citās valstīs un, protams, lai vērotu augsta līmeņa futbolu.
Izrādās, lai dotos šādā ceļojumā, nemaz nav vajadzīgi ārkārtīgi lieli līdzekļi, ja vien ceļojums tiek plānots patstāvīgi un laicīgi. “Par došanos uz Vāciju sākām domāt jau pagājušajā gadā un laicīgi parūpējāmies par nokļūšanu pasaules čempionāta norises vietā, kā arī par mājupceļu,” stāsta puiši, kuri jau devīto dienu ceļo pa visu Vāciju un Latvijā atgriezīsies šovakar. “Izmantojām lēto aviokompāniju pakalpojumus, bet čempionāta laikā dzīvojam pieticīgi – nakšņojam teltīs, parkā uz soliņa, metro stacijā, bet viesnīcā esam gulējuši tikai pāris reižu.”
Tādā veidā liepājniekiem palika pāri diezgan daudz naudas, lai varētu apmeklēt futbola spēles. Tā kā pie biļetēm pirms došanās uz Vāciju puišiem nebija izdevies tikt, tās nācās pirkt no spekulantiem, tomēr ar cenām viņi palikuši visai apmierināti: “Atkarībā no spēles nozīmīguma bijām gatavi maksāt no 40 līdz 100 eiro, un šādās cenās arī iekļāvāmies. Tā ir liela nauda tikai Latvijā, bet citās valstīs par kvalitatīvu futbola spēli ir gatavi maksāt arī daudz vairāk.”
Pusotras nedēļas laikā puiši pabija Frankfurtē, Dortmundē, Nirnbergā, Hamburgā un Ķelnē. Visspilgtākās emocijas palikušas no spēles starp Vāciju un Poliju, kurā sīva cīņa visas 90 minūtes norisinājās ne tikai laukumā, bet arī tribīnēs. Kad atrodies starp 65000 fanu, kuri visa mača garumā dzied dziesmas, izkliedz dažādus saukļus, ir grūti palikt vienaldzīgam.
Pašu spēkiem uz Vāciju bija nolēmuši doties arī četri “Liepājas metalurga” jauniešu komandu treneri – Jānis Zuntners, Rūdolfs Jurjāns, Dmitrijs Kalašņikovs un Aleksandrs Stradiņš, kuri ceļu līdz pašreizējam pasaules futbola centram mēroja ar personīgo automašīnu. Šo ceļojumu treneri dēvē par braucienu uz dullo, jo Vācijā nebija ne naktsmāju (treneriem nācās nakšņot automašīnā), ne arī biļešu uz spēlēm.
Neskatoties uz to, lielā futbola atmosfēra tika izbaudīta pilnībā. Kāroto maču starp Brazīlijas un Horvātijas izlasēm klātienē noskatīties neizdevās, jo atbaidīja biļešu cenas, kuras bija uzskrūvētas neiedomājamos augstumos (līdz pat 1000 eiro par biļeti!), bet nākamajā dienā liepājnieki par piecreiz zemāku cenu apmeklēja maču starp Spāniju un Ukrainu. Viņu vietas atradās pašā karstākajā punktā tribīnēs – spāņu līdzjutēju pirmajās rindās, gandrīz blakus slavenākajam fanam pasaulē – spānim Manolo, kurš vienatnē ar savām milzīgajām bungām organizēja vairāku desmitu tūkstošu kuplo dienvidnieku fanu armiju.
Neskatoties uz milzīgajiem fanu pūļiem, kas no visas pasaules ir pārpludinājuši Vāciju, liepājnieki neredzēja nevienu alkohola pārgurdinātu līdzjutēju. “Nemanījām ne piedzērušos, ne agresīvus līdzjutējus, visi cilvēki bija jautri un dzīvespriecīgi,” stāsta viens no brauciena dalībniekiem Jānis Zuntners.
No četrinieka vienīgi Aleksandrs Stradiņš līdz šim bija bijis tik lielā sporta pasākumā, pirms diviem gadiem apmeklējot Eiropas meistarsacīkstes Portugālē. Bet pēc trim dienām lielā futbola zīmē, četrinieks, kam nu ir futbola fiestas āķis lūpā, jau apsver nākamo ceļojumu: “2010.gada pasaules meistarsacīkstes notiks Dienvidāfrikā, un mērot tādu ceļa gabalu mums būs par tālu, tomēr jau pašlaik sākam nopietni domāt par Eiropas čempionāta apmeklēšanu, kas pēc diviem gadiem norisināsies Austrijā.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz