Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ints Grasis: Bīstams precedents

Ints Grasis: Bīstams precedents
30.05.2017 09:42

Ints Grasis, SIA "Kurzemes Vārds" valdes priekšsēdētājs

Atslēgvārdi

Ja izdevniecības “Kurzemes Vārds” vizuālo identitāti kāds svešais sakausē ar politiskā oponenta nomelnojošu saturu, mēģinot to uzdot par īstu avīzi, tas ir uzbrukums brīvai presei, tātad – demokrātijai un valsts drošībai. Paskaidroju, ka politkonsultants, kura darbības stilā saskatāma līdzība ar Kremļa propagandas metodēm un jaušama saturiskā līdzība ar partijas “Saskaņa” uzsaukumiem Liepājā, mūsu pilsētā izplatījis avīžpapīra izstrādājumu, kas izskatās pēc laikraksta “Kurzemes Vārds”. Izdevniecība par šo faktu vakar vērsās KNAB, Drošības policijā, Ģenerālprokuratūrā un citās iestādēs.

Nekad vēl savā darbā nebiju saskāries ar šādu nekaunību. Izrādās, ka panākt, lai tevi nointervē ietekmīgs laikraksts, var arī citādi – nointervēt pašam sevi un izgatavot līdzinieku uz avīžpapīra, kurā publicēt šo “interviju”. Nožēlojami.

Šis ir ļoti bīstams precedents, kurš prasa īpašu iedziļināšanos no tiesībsargājošo iestāžu puses, jo var kalpot par paraugu Latvijas valstij nelojālu spēku darbībai, līdzīgi kā notiek propagandas izplatīšana internetā vai televīzijā. Tikai šī propaganda mērķēta uz tradicionālās preses patērētājiem. Tas nozīmē, ka, piemēram, rīt var iznākt laikraksta “Diena” dubultnieks, kurš patiesībā nav laikraksts “Diena”, vai “Latvijas Avīzes” klons, kas nav “Latvijas Avīze”? Un daļa lasītāju to uztvers kā īstu avīzi?! Ja tā, tad šajā viltus avīzē, iespējams, varētu izlasīt, ka mēs, izrādās, dzīvojam jau pavisam citā valstī…

Ceru, cienījamie lasītāji, ka jūs, ja rokās nonāca šis viltus laikraksts, ātri sapratāt, kas ir kas un no kurienes vējš pūš. Un to ņemsit vērā, lai sestdien pašvaldību vēlēšanās izdarītu pareizo izvēli.

“Kurzemes Vārds” ir laikraksts ar bagātu vēsturi, un nākamgad, tāpat kā Latvija, tas atzīmēs 100 gadu pastāvēšanu. Mūsu laikraksts ir dzimis 1918. gada 27. novembrī, atbalstot un cīnoties par Latvijas neatkarības ideju. Un tāds arī paliks. Mēs ar to lepojamies!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz