Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzirkstī šampanietis un skan vēlējumi

Dzirkstī šampanietis un skan vēlējumi
12.05.2011 07:03

Atslēgvārdi

“Es novēlu, lai viņš saglabā savu lepno tango dejotāja stāju, savu džentlmeņa izturēšanos ar savu hūti un melno mēteli un nepazaudē pašcieņu,” šo vēlējumu aktieris Jānis Dreiblats veltīja savam kolēģim Aivaram Kalnarājam. Bet tas bija tikai viens no daudzajiem, ko mākslinieks saņēma savā 75 gadu jubilejā.

“Labi, ka paskatījos pasē, citādi nemaz nebūtu zinājis, kas te vispār notiek!” nesot uz galdu svētku mielastu, ar kuru cienāt Liepājas teātra Pensionāra klubiņa biedrus, Liepājas teātra kafejnīcā smejot saka gaviļnieks.

Dailes teātra 3. studijas absolvents darbu Liepājas teātrī uzsācis 1961. gadā. Tādējādi Kalnarāja kungam šogad aprit arī 50 darba gadi, kas aizvadīti uz mūsu teātra skatuves. Mākslinieks mudināts noorganizēt saviem cienītājiem par godu kādu grandiozu sarīkojumu, bet viņam nav atlicis laika. “Kad aizgāju pensijā, domāju, ka man būs daudz brīva laika. Bet, kopš neesmu vairs štata aktieris, man ir tik daudz visādu darīšanu – ir “Atštaukas”, koris, visādas sadzīviskas lietas, piemēram, malka jāgādā, tāpat jāpabraukā pa plašo Eiropu,” uzskaita jubilārs. Viņš piebilst, ka arī dzimšanas dienas svinības turpināšoties – te vēl iecerēta “Namīnā” ballīte ar draugiem un radiem, te atkal ar kolēģiem no kora “Dziedonis” jāpasvin.

Aktieris apgalvo, ka viņam nemaz nešķietot, ka tik daudz gadu jau nodzīvots. To viņš ik pa laikam piemirst un, kad ballēs aizdancojies par daudz, tad kāds mēdzot piebikstīt, atgādinot, ka šajā vecumā jau nevajadzētu tik ļoti trakot. Taču, vai tad nu ies klausīt! Liepājniekam vēl enerģijas daudz un arī plānu nākotnei netrūkst, teiksim, vēl jāaizbrauc uz Parīzi. Par to, ka sapni izdosies īstenot, A. Kalnarājs nešaubās, minot piemēru, ka kādreiz ļoti gribējis nokļūt Ņujorkā un tas arī izdevies – kopā ar Liepājas teātra desmit dziedošajiem kungiem savulaik uzstājies ne tur vien.

“Sev es novēlu veselību, lai man nepazūd humora izjūta un lai veicas, jo bez veiksmes pat sportā nekas nesanāk!” pirms tika atkorķēts šampanietis, sacīja jubilārs.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Aivars Kalnarājs ar dzimšanas dienas kūku cienāja savus bijušos kolēģus, arī aktieri Jāni Dreiblatu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz