Salātu veiksme – pareizā mērce pareizajā laikā
Uz oglēm ceptai gaļai noteikti vislabākā piedeva ir salāti. Ja arī jums tie garšo, bet esat vīlies, ka pagatavoti negaršo kā restorānā, iespējams, jums noderēs šie padomi no vietnes delimano.lv, kurus sniedz zinoši pavāri.
"Kurzemes Vārds"
Visu gatavojiet pats!
Salātu mērci ir neticami vienkārši pagatavot, tā piešķir ēdienam īpašu garšu, tādēļ jums būtu jāziedo 2 minūtes laika, lai pagatavotu to paša rokām.
Protams, varat to nopirkt jau gatavu, tomēr tā nekad negaršos tik labi kā no svaigiem produktiem. Sāciet ar bāzi (eļļa, etiķis, citrona vai laima sula), pievienojiet sinepes, ķiplokus, čili pārslas, svaigus vai kaltētus garšaugus.
Pameklējiet internetā un atrodiet daudz gardu recepšu vai izveidojiet pats savu – tas būs tikpat interesanti, cik garšīgi.
Tāpat kā negatavojat gaļu bez pipariem un sāls,
arī citiem ēdieniem lielisku garšu panāksiet, pievienojot pareizās garšvielas.
Bez pietiekamas garšas buķetes salāti sanāks pārāk maigi un bezgaršīgi. Varat pievienot garšvielas pašos salātos vai tikai mērcei.
Izmēģiniet dažādus variantus
Bieži vien ēdināšanas uzņēmumos neredzēsiet salātus, kuriem pievienotas tikai viena veida salātlapas vai dārzeņi.
Daudzveidība ir viens no noslēpumiem, kādēļ tie garšo tik labi.
Dažādo garšu kombināciju palīdz panākt salātu maisījumi, ko varat nopirkt veikalā jau gatavus vai pagatavot mājās pats – tā ir jūsu izvēle.
Neesat īsti pārliecināts, ko vēlaties redzēt savā salātu bļodā? Sāciet ar vienkāršākajām salātlapām, tomēr neapstājieties tikai pie viena veida. Izmantojot dažādu salātu lapas, veidosies izcila tekstūra un garša, tādēļ nebaidieties eksperimentēt.
Neaizmirstiet par rīvētu burkānu vai ar mizojamo nazi izveidojiet plānas skaidiņas, pievienojiet piparus no sava dārza vai pat pupiņas, lai iegūtu lielisku rezultātu.
Ja vēlaties vēl vairāk garšas, droši pievienojiet svaigus vai kaltētus augļus, riekstus un maizes gabaliņus.
Vēl pamēģiniet sagriezt visu smalki.
Tas varbūt liekas dīvaini, bet ēdiena izmērs tiešām ietekmē garšas kvalitāti.
Protams, ir daudz vienkāršāk un ātrāk visu sagriezt lielos gabalos, tomēr pūliņi visu sagriezt smalkāk tiks atalgoti ar izcilu garšu.
Ja sagriezīsiet visu mazākos gabaliņos, spēsiet uz dakšiņas uzlikt vairāk produktu, izbaudot bagātīgāku garšas buķeti.
Nesteidzieties pievienot mērci!
Mērces pievienošana varbūt liekas vienkāršākā lieta pasaulē, tomēr tā patiesībā ir māksla, tāpēc pievērsiet tam pietiekami daudz uzmanības.
Ja esat plānojis pasniegt salātus uz šķīvja, vienmēr pievienojiet mērci pirms tam. Izmantojiet lielu bļodu, lai pievienotu salātiem mērci, un tikai pēc tam izkārtojiet tos uz šķīvjiem.
Taisot salātus tikai sev, neiespiediet tos mazā bļodiņā – tā pievienot mērci būs īpaši sarežģīti.
Divas lietas, par kurām vienmēr vajag padomāt:
nekad nepievienojiet mērci par agru, jo etiķis var tos pārāk piesūcināt.
Vienmēr mērci pievienojiet tikai tad, kad gatavojaties pasniegt.
Pati svarīgākā lieta: nekad nepievienojiet visu mērci uzreiz, jo mēdz gadīties, ka salāti ir par daudz mitri un pievienotie produkti zaudē savu struktūru.