Valentīndienā deserts saldumiņam
"Kurzemes Vārds"
Iespējams, ka kādam tieši Valentīndiena šķiet īstais iemesls, lai iepriecinātu savu sirdsāķīti ar kādu desertu, bet patiesībā jau nekāda speciāla diena nav jāgaida. Pavisam vienkāršu desertu varat pasniegt, ja jums mājās ir vaniļas zefīrs, greipfrūts, 300 g bezpiedevu jogurta, 100 g saldā krējumā, 2 tējkarotes želatīna un 100 g lazdu riekstu.
Desertam želantīnu uzbriedina aukstā ūdenī, riekstus apgrauzdē uz sausas pannas un noberž miziņu. Tad sadrupina gabalos, ne pārāk smalki. Greipfrūtu nomizo, izfilē (izņem tikai mīkstumu bez liekajām plēvītēm), tas sadalās pats glītos gabaliņos. Kādus 4 zefīrus sagriež lielākos gabalos un sajauc ar greipfrūtu un riekstiem. Izkausēto želantīnu uzsila, visu iemaisa jogurtā, kam pievieno putukrējumu un iecilā zefīra, augļu un riekstu maisījumu. Cukurs būs lieks, jo saldumu dos zefīrs. Visu sapilda traukos un ledusskapī liek sastingt, rotā ar dažām citrusa šķēlēm un riekstu drupatām.